Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 01. – 09:30

Oroszország megkezdte csapatainak részleges kivonását Ukrajna határától; Hatezer hrivnyás tartozás miatt ölt meg egy házaspárt egy férfi Ukrajnában (Video); Ukrajnában mától szigorú szabályokat vezetnek be az oltatlan tisztviselőkre és orvosokra; Őrizetbe vettek egy nyugdíjas nőt kirabló bandát Kárpátalján; Smihal: Ukrajna Európa „gáz páncélszekrényévé” válhat. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 31-én.

Oroszország megkezdte csapatainak részleges kivonását Ukrajna határától

Az Orosz Föderáció részben kivonja csapatait Ukrajna határa közelében lévő Nyugati katonai körzetben megtartott hadgyakorlatokat követően. A katonákat állandó bevetési pontokra irányítják, számolt be az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata. „A Nyugati katonai körzet csapatai és repülőgépei teljesítették a tervezett harckészültségi tesztet, és visszatérnek a bázisra” – áll a közleményben, melyet a Karpat.in.ua idéz. Olekszandr Zsuravljov csapatparancsnok elmondása szerint a Nyugati katonai körzetben a harckészültség tervezett ellenőrzése befejeződött. „A gyakorlótereken folytatódnak a harci kiképzési tevékenységek. Intézkedések egész sora áll előttünk, beleértve a légiközlekedési és légvédelmi rendszereket is magában foglaló kétoldalú taktikai gyakorlatokat” – közölte.

Hatezer hrivnyás tartozás miatt ölt meg egy házaspárt egy férfi Ukrajnában (Video)

Ukrajnában, a Kijev megyei Vaszilkivban a rendőrök elfogtak egy 52 éves helyi üzletembert, aki meggyilkolt egy volinyi házaspárt. A férfi jelenleg előzetes letartóztatásba van. A szándékos kettős gyilkosság miatt 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik - írja a Fakty.com.ua. A rendőrség tájékoztatása szerint a fogvatartott kalapáccsal verte agyon a volinyi férfit, feleségét pedig többször megkéselte. A férfi jelenleg előzetes letartóztatásba van. A szándékos kettős gyilkosság miatt 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ukrajnában mától szigorú szabályokat vezetnek be az oltatlan tisztviselőkre és orvosokra

Ukrajnában január 31-től az önkormányzatok, az állami és önkormányzati egészségügyi intézmények, valamint a különböző önkormányzati intézmények és szervezetek dolgozóinak legalább egy adag koronavírus elleni védőoltás szükséges. Ha nem veszik fel az oltást, a dolgozókat fizetés nélkül felfüggesztik a munkájukból, mivel hatályba lép az Egészségügyi Minisztérium vonatkozó rendelete - írja a Golos.ua információs hírügynökség a TSN összeállítása nyomán. A határozat tavaly november óta van érvényben, de eddig csak a pedagógusokat, a tisztviselőket és a köztisztviselőket érintette. Most az orvosokkal és a közüzemi dolgozókkal bővült a lista.

Őrizetbe vettek egy nyugdíjas nőt kirabló bandát Kárpátalján

Kárpátalján, Ungváron rablók betörtek egy 86 éves nyugdíjas nő házába és késsel fenyegetve kirabolták őt. Január 30-án rablásról érkezett bejelentés az ungvári rendőrségre. A helyszínen a rendfenntartók megállapították, hogy 11 óra körül ismeretlenek bekopogtattak a 86 éves nő házába. A nő azt hitte, hogy szomszédok, és habozás nélkül kinyitotta az ajtót. Ekkor az ismeretlenek betörtek a lakásba. Fellökték a sértettet, késsel megfenyegették és elkezdték dobálni a dolgokat a házban. Nyugdíjas kártyáját és 2000 hrivnya készpénzt megtalálva a támadók a nőt bezárták a házba, elvették a mobiltelefonját, kidobták a bejárati ajtó kulcsait, majd elmenekültek. A rendőrök néhány órán belül őrizetbe vettek két gyanúsítottat: egy 29 éves ungvári és egy 31 éves királyházai lakost. A gyanúsítottakat vagyonelkobzással és 12 évig terjedő börtönbüntetéssel súlythatják.

Smihal: Ukrajna Európa „gáz páncélszekrényévé” válhat

Európa stabilizációs intézkedésként a gáz tárolására használhatja Ukrajna földalatti gáztárolóit energiaválság esetén, jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök január 28-án a Parlamentben. „Az ukrán gáztárolók 33 milliárd köbméteres térfogattal rendelkeznek, amiből általában 20-24 milliárd köbmétert használunk fel. Gáztárolóinkat „páncélszekrénykényt” ajánlhatjuk fel az európai vállalatok számára” – mondta Smihal, akit a Karpat.in.ua idéz. Elmondása szerint az európai cégek „vámraktár” rendszerben tartják gáztartalékuk egy részét az ukrán földalatti tárolókban. Ukrajna tárgyalásokat folytat Európával, hogy ezt a folyamatot rendszeresebbé tegye.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek