Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 01. – 09:45

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára kijelentette, hogy Ukrajna nem kívánja végrehajtani a minszki megállapodásokat, mivel azok végrehajtási kísérlete belső zavargásokat válthat ki, amelyek Moszkva javát szolgálják.

Az RNBO titkára azzal érvel, hogy Ukrajnának felül kellene vizsgálnia a 2015-ben Minszkben aláírt megállapodásokat

- írja az Unian.net.

"A minszki megállapodások végrehajtása az ország elpusztítását jelenti. Amikor az orosz fegyverek csöve alatt aláírták őket - és a németek és a franciák figyelték -, akkor már minden ésszerű ember számára világos volt, hogy lehetetlen végrehajtani ezeket a dokumentumokat" - mondta a tisztviselő.

Danilov óva intette a Nyugatot attól, hogy nyomást gyakoroljon Ukrajnára a minszki megállapodások betartására, mondván, hogy az veszélyes instabilitást fog kiváltani.

"Ha ragaszkodnak a minszki megállapodások jelenlegi formájuk szerinti végrehajtásához, az nagyon veszélyes lesz országunkra nézve" - ​​mondta, s hozzátette, ha a társadalom nem fogadja el ezeket a megállapodásokat, az nagyon nehéz belső helyzethez vezethet, Oroszország pedig erre számít.

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára megjegyzi, hogy ha Ukrajna teljesíti az egyezményben foglaltakat, az lehetővé teszi Oroszország számára, hogy követelje a nyugati szankciók feloldását, ami a minszki megállapodások végrehajtásának előrehaladásától függött.

Danilov tárgyalásokat kért egy új, reálisan végrehajtható dokumentumról, amely arra kényszerítené Putyint, hogy "egyszerűen vonja ki csapatait és tankjait" az ukrán határtól.

Megjegyzendő, hogy 2021. december 22-én Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke aláírt egy rendeletet, amely szerint csak Ukrajna elnöke, miniszterelnöke és külügyminisztere nyilatkozhat külpolitikáról. Később Dmitro Kuleba külügyminiszter sürgette, hogy "ne csavarják ki" az elnöki rendeletet.

"A rendelet első bekezdése az állam hivatalos álláspontjára vonatkozik, az állam nevében hivatalos nyilatkozattételért három személy felelős" - magyarázta.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek