Politika | 2022. 02. 01. – 11:27 |
Három éven belül Ukrajna hadserege a tervek szerint százezer fővel bővül, és további 20 dandárcsapatot hoz létre az ukrán fegyveres erőkből. Fotó: Internet

Hirdetés

Három éven belül Ukrajna hadserege a tervek szerint százezer fővel bővül, és további 20 dandárcsapatot hoz létre az ukrán fegyveres erőkből.

Volodimir Zelenszkij elnök február 1-jén, kedden a Legfelső Tanácsban aláírta az állam védelmi képességének megerősítéséről szóló rendeletet, amely a hadsereg létszámának százezer fős növelését írja elő - írja a Korrespondent.net.

Ez a rendelet a következőket írja elő:

az összes katonai személy pénzbeli juttatásának három minimálbérnél nem alacsonyabb szintre történő emelését;

Ukrajna átállását a hivatásos hadsereg alapjaira, a szerződések időtartamának növelését, a katonák, a veteránok és családjaik lakhatási koncepciójának kidolgozását, a tisztek karrierfejlesztési rendszerét, valamint az Ukrán Fegyveres Erők létszámának növelését 100 000 fővel a következő három évben, és további 20 dandáregység létrehozása az Ukrán Fegyveres Erőkben.

Zelenszkij kiemelte, hogy ez a rendelet a hivatásos hadseregre való átállás nevezője.

"Ez a rendelet nem azért van, mert hamarosan háború lesz. Ez a rendelet azért van, hogy béke legyen" - mondta az ukrán elnök.

Jelenleg az ukrán hadseregben 250 ezer fő van.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Danilov szerint Ukrajna akár 2,5 millió embert mozgósíthat orosz invázió esetén. Hozzátette ugyanakkor, hogy az Orosz Föderáció "bármelyik pillanatban" provokációt követhet el. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.