Hirado.hu
| 2022. 02. 01. – 15:30

Elon Musk ötezer dollárt, átszámítva nagyjából 1,6 millió forintot ajánlott fel egy 19 éves egyetemi hallgatónak, ha hajlandó letörölni a Twitter-fiókját.

Önmagában egy Twitter-fiók még nem lenne gond, ha az nem a tech guru utazásairól tenne közzé információkat - írja a Hirado.

„Le tudod szedni? Ez biztonsági kockázatot jelent.”

Így kezdeményezte a beszélgetést Elon Musk a 19 éves Jack Sweeney-vel tavaly ősszel. A tech óriás egy @ElonJet nevű Twitter-fiókra hivatkozott, amelyet a tinédzser üzemeltet, és amely nyomon követheti bárki Musk magánrepülőjének mozgását a világban.

Az oldal egyetlen célt szolgál: segítségével az érdeklődők nyomon követhetik, éppen hol jár Elon Musk magángépe.

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója és a floridai Sweeny számos üzenetet váltott, míg végül Musk ötezer dollárt ajánlott fel a tinédzsernek, hogy segítsen megakadályozni, hogy „őrültek” nyomon kövessék a repüléseit. Sweeney elutasította Musk ajánlatát, helyette a tízszeresét, azaz ötvenezer dollárt – körülbelül 16 millió forintot– kért, mondván, hogy a pénzt az egyetemi tanulmányaira költené, és talán venne egy Teslát is – írta a CNN.

A Protocol hírportál értesülései szerint, Elon Musk annyit válaszolt erre a kérésre, hogy még átgondolja, azonban azóta nem lépett kapcsolatba a tinédzserrel.

„Sok munkát fektettem bele, és ötezer dollár tényleg nem elég” – mondta a 19 éves tinédzser.

A vezérigazgató aggodalma, és kérése nem alaptalan. Az @ElonJetnek több mint 220 ezer követője van, és mindenki láthatja, hogy a gép mikor és hol száll fel vagy le, valamint az egyes utazások időtartamát is bárki megtudhatja.

Elon Musk januárban a saját Twitter-fiókján is szóvá tette, hogy egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek az ilyen és ehhez hasonló oldalak. Azzal, hogy az emberek pontosan követhetik mikor és hova utazik, ő és családja is veszélynek van kitéve.

Sweeney egyébként elmagyarázta Musknak, hol találta az adatokat, a vállalkozót pedig nagyon meglepte, hogy az adatokhoz mennyire könnyen hozzá lehet férni.

Musk csak annyit reagált, „megdöbbentő, mennyire primitív a légiforgalmi irányítás rendszere”.

Az egyetemi hallgató körülbelül egy tucat másik repülőbot-fiókot fejlesztett ki, amelyek nyomon követik a tech óriások, köztük Bill Gates és Jeff Bezos utazásait is, azonban a legtöbben Elon Musk tevékenységére kíváncsiak.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek