Közélet | 2022. 02. 01. – 14:00 |
Több mint 120 tonna, koronavírus elleni humanitárius segélyszállítmány érkezett Lengyelországból Ukrajnába. Fotó: Internet

Hirdetés

Több mint 120 tonna, koronavírus elleni humanitárius segélyszállítmány érkezett Lengyelországból Ukrajnába - közölte az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata.

A segély 29 teherautón érkezett, orvosi felszereléseket, tábori ágyakat, takarókat és ágyneműt, valamint kétmillió maszkot tartalmaz - írja az MTI.

A lengyel fél az ukrán katasztrófavédelmi szolgálatnak írt levelében kifejezte reményét,

hogy ez a támogatás segít az Ukrajnában élőknek a jelenlegi válsághelyzetben és a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter egy tévéműsorban kijelentette: tudományos vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a harmadik, emlékeztető oltás akár 80 százalékkal növeli a koronavírus elleni védelmet a vírus különösen fertőző omikron variánsával szemben is. Hozzátette, hogy megfertőződés esetén pedig sokkal könnyebb lefolyású a betegség. Az egészségügyi tárca arra figyelmeztetett, hogy az omikron elleni védekezéshez szükség van a harmadik oltásra, amelyet Ukrajnában már bárki felvehet, és többféle oltóanyag áll rendelkezésre.

Jepifanyij metropolita, az egyesített ukrán ortodox egyház vezetője közben a Facebookon tudatta, hogy kigyógyult a koronavírus-fertőzésből.

A diagnosztizált fertőzöttek száma Ukrajnában keddre 30 768-cal 4 095 263-ra, az elhunytaké 192-vel 100 395-re, az aktív betegeké pedig csaknem 22 ezerrel 363 288-ra emelkedett.

Az elmúlt napon 2069 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

A legfrissebb adatok szerint valamely oltás mindkét dózisát eddig 14 645 012-en adatták be maguknak a mintegy 42 millió lakosú országban, további 702 941-en pedig még csak az első adagot vették fel. Harmadik, emlékeztető oltást eddig 356 098-an kaptak. Vasárnap 65 655 embert oltottak be.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában szigorú szabályokat vezetnek be az oltatlan tisztviselőkre és orvosokra. Ha nem veszik fel az oltást, a dolgozókat fizetés nélkül felfüggesztik a munkájukból.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.