Politika | 2022. 02. 01. – 20:00 |
Nem szabad az Ukrajna elleni orosz támadás kapcsán a „pánik vírusának” a hatása alá kerülni, az országban stabilitás van - jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem szabad az Ukrajna elleni orosz támadás kapcsán a „pánik vírusának” a hatása alá kerülni, az országban stabilitás van, stabilizálódik a hrivnya árfolyama és rekordszinten vannak az arany- és devizatartalékok – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedden a parlamentben, adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az elnök a Legfelső Tanács hetedik ülésszakát megnyitó beszédét azzal kezdte,

hogy a koronavírus miatti kórházi kezelések számának csökkenése az ukránok egységének a jele.

A sokat emlegetett orosz invázióra térve kijelentette: „nem szabad behódolni a pánik vírusának”. Ennek kapcsán arról biztosított, hogy a hrivnya árfolyama stabilizálódik, az ország arany- és devizatartalékai pedig rekordszinten vannak.

Zelenszkij szerint érkeznek a jelzések Ukrajna pénzügyi támogatására. Ezért köszönetet mondott fontossági sorrendben az Európai Uniónak, más országoknak, majd az Egyesült Államoknak és Kanadának.

De mint megjegyezte, a pénzügyi támogatásról még nem született döntés.

Kitért arra is, hogy sikerül feloldani a normandiai formátum blokádját, hiszen 2019 óta első ízben egyeztettek a felek közös nyilatkozatot.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Oroszország akkor támadja meg Ukrajnát, ha megpróbálják őt megdönteni. Volodimir Zelenszkij elnök pénteken a nyugati sajtó képviselői előtt kijelentette, hogy Oroszország akkor fogja megtámadni Ukrajnát, ha megpróbálják őt megdönteni.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.