Mozaik | 2022. 02. 10. – 17:00 |
Tűz ütött ki egy angliai család otthonában. A tűzre csak a nyolcéves Isaac ébredt fel, aki azonnal segítségért kiáltott. Fotó: Internet

Hirdetés

Tűz ütött ki egy angliai család otthonában. A tűzre csak a nyolcéves Isaac ébredt fel, aki azonnal segítségért kiáltott. Neki köszönhetően a hattagú család épségben kijutott a házból. A rendőrség őrizetbe vett egy huszonéves férfit, akit gyújtogatással gyanúsít.

Hősként ünnepelik azt az iskolás fiút, aki megmentette családját az égő otthonukból – olvasható a Sun oldalán, melyet a Hirado idéz.

A nyolcéves Isaac Marshall vasárnap kora reggel arra ébredt az angliai Middlesbrough városában található otthonukban, hogy a ház folyosója lángokban áll.

A kisfiú nem tétlenkedett, azonnal kinyitotta az ablakot, és segítségért kiáltott. Eközben a család többi tagja, édesanyja, mostohaapja és három testvére a szomszédos szobákban aludt.
A család egyik barátja éppen az utcán tartózkodott és meghallotta a kisfiú segélykiáltását. A bejárati ajtóhoz rohant és berúgta. Két, a környéken lakó mentőtiszt, akik munkából érkeztek haza, szintén a lángoló házhoz siettek, hogy segédkezzenek a mentésben.

Charlie Loughran, Isaac édesanyja elmondta, hogy élettársával nem észlelték a tüzet, csak akkor tudták meg, hogy valami baj történt, amikor a két mentőtiszt berontott a szobájukba és felébresztette őket, hogy azonnal ki kell menniük a házból.

„Amikor felébredtem, a szomszédok kiabálását hallottam” – emlékezett vissza. Elmondta, hogy amikor kiment a szobából, a füsttől semmit sem lehetett látni. Amikor kijutott a házból, akkor látta, hogy a gyerekek már kint vannak, az egyik szomszéd autójában ültek.

„Anastasiát, a kislányomat teljesen belepte a korom, úgy nézett ki, mint egy kis kéményseprő” – mondta az anya.

A rendőrség közölte, hogy gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek egy 24 éves férfit.

A helyszínre érkezett tűzoltó egység eloltotta a lángokat, a családot pedig kivizsgálásra kórházba szállították.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.