Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 10. – 12:51 |

A bíróságon a férfi azt mondta, hogy magának ültette a kábítószert tartalmazó növényt

A bíróságon a férfi azt mondta, hogy magának ültette a kábítószert tartalmazó növényt. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron az egyik oktatási intézmény informatika tanárát 1700 hrivnyás pénzbírsággal sújtották, mert kendert termesztett.

A bíróságon a férfi azt mondta, hogy magának ültette a kábítószert tartalmazó növényt

- írja a Zaxid.net hírportál.

Az Ungvári Városi Kerületi Bíróság kannabisz-termesztésért pénzbírságot szabott ki egy informatika tanárra. A férfi 22 kenderbokrot vetett el és termesztett a hátsó udvarában. A bíróságon kifejtette, hogy a növényeket saját szükségleteire használta fel.

Az Ungvári Városi Kerületi Bíróság tájékoztatása szerint Eduard P., a Kereknyei (Коритняни) Líceum informatika tanára 2020 májusában kendermagot vetett, júliusig gondozta a növényeket, és 22 bokrot nevelt saját használatra.

"A férfi illegálisan gondozta a 22 kender növény szárát lazítással, gyomlálással, ritkítással és öntözéssel, hogy éretté váljon, azaz saját szükségleteire tíz-ötven tőben nevelte a kendert, tudva, hogy ezek a növények kábítószert tartalmaznak" – mondták a bíróságon.

A bírósági tárgyaláson az illető teljes mértékben elismerte bűnösségét, megbánta tettét, és kifejtette,

hogy valóban 22 kannabisznövényt vetett el, amelyeket aztán saját szükségleteire termesztett.

Alla Szaraj, az Ungvári Városi Kerületi Bíróság bírája bűnösnek találta a tanárt Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 310. cikkelyének 1. része alapján (illegális kender vetés és termesztés), és 1700 hrivnya pénzbírság megfizetésére kötelezte őt.

Ezenkívül a férfinak 653 hrivnya eljárási költséget kell megtérítenie az anyagok vizsgálatával kapcsolatban.

A bíróság úgy döntött, hogy megsemmisíti a tanár által termesztett kendernövényeket. Megjegyzendő, hogy a vádlottnak 30 napon belül joga van fellebbezni az ítélet ellen.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy drogdílereket fogtak Kárpátalján. Munkácson öt fiatalt fogtak el, akik kábítószert állítottak elő. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.