Politika | 2022. 02. 10. – 07:20 |
Ukrajna meg fogja találni a módját, hogyan válaszoljon a szlovák parlamentben történt incidensre, amikor egy nacionalista képviselő vízzel öntötte le az ukrán zászlót. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna meg fogja találni a módját, hogyan válaszoljon a szlovák parlamentben történt incidensre, amikor egy nacionalista képviselő vízzel öntötte le az ukrán zászlót – közölte Dmitro Kuleba külügyminiszter heti sajtótájékoztatóján szerdán, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője azt mondta,

„az ukrán állami jelképekkel szembeni bármilyen tiszteletlenség kategorikusan elfogadhatatlan.

Ezért, miután tudomást szereztem erről a tényről, utasítottam Ukrajna szlovákiai nagykövetségét, hogy tiltakozzon, és követeljen bocsánatkérést az elkövetőtől.”

A miniszter hozzátette, a szlovák parlamenti képviselő még nem kért bocsánatot tettéért.

„De mi nem felejtjük el az ilyen dolgokat.

És bár nem vagyunk rosszindulatú emberek, nem bocsátjuk meg az ilyen tiszteletlen lépéseket. Meg fogjuk találni a lehetőséget, hogy méltó módon válaszoljunk erre a tettre, ha a felelős nem kér bocsánatot” – figyelmeztetett Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy vízzel öntötte le Ukrajna zászlaját a szlovák parlament egyik képviselője. A szlovák parlament egyik ülésén a szélsőjobboldali képviselő, Andrij Medvecki vízzel leöntötte az ukrán zászlót. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.