HáziPatika.com

| 2022. 02. 10. – 20:03

Az öregedés senkit nem kímél, hiszen az örök fiatalság titkát még nem találták fel. A jó hír viszont az, hogy különféle kozmetikai beavatkozások nélkül is fiatalosak maradhatuk. Hívjuk segítségül a természet erejét!

A bőrünk ráncosodása, megereszkedése többek között annak a károsodásnak köszönhető, amit az úgynevezett oxidatív stressz okoz a sejtjeinknek. Az egészséges táplálkozás, pontosabban bizonyos ételek fogyasztása azonban sokat segíthet abban, hogy minél tovább megőrizzük a fiatalos külsőnket. A bogyós gyümölcsökben, de különösen az áfonyában például nagy mennyiségben találhatók sejtvédő hatású antioxidánsok, így együnk belőle minél többet, amikor csak tehetjük. Ezen kívül pedig jó, ha az alábbi tanácsokat is megpróbáljuk betartani - írja a Házipatika.com.

Száműzzük a cukrot!

Több kutatás is igazolta már, hogy a cukor felgyorsítja az emberi test öregedési folyamatait. Minél többet viszünk be belőle, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy megjelennek a ráncok, a szem alatti sötét karikák, és a bőrkiszáradás tünetei - a száraz bőr pedig mindig öregebbnek látszik. Érdemes tehát minimalizálni a napi cukorbevitelünket.

Aludjunk háton!

Az, hogy milyen pozícióban alszunk, többet számít, mint gondolnánk. Érdemes megpróbálni rászoktatni magunkat a háton alvásra, ugyanis minél többet érintkezik az arcunk a párnával, annál jobban gyűrődik a bőrünk. Ez pedig hosszútávon látható nyomokat is hagy, azaz ráncosít. Ha pedig csak hason vagy oldalt fekve tudunk aludni, akkor váltsunk selyem párnahuzatra. Ez nemcsak az arcunk, hanem a hajunk szépségét is segíthet megőrizni.

Figyeljünk a kalciumbevitelre!

Azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy a kalcium fontos a csontok egészségéhez. Azt viszont valószínűleg már kevesebben tudják, hogy a korai öregedés megelőzésében is kulcsszerepet játszik. Éppen ezért ennek az ásványi anyagnak a megfelelő szintjét is érdemes rendszeresen ellenőriztetnünk - különösen, ha arra gyanakszunk, hogy kalciumhiányunk van.

Fogyasszunk zöld teát!

Kezdjünk el minél több zöld teát fogyasztani, ez az ital ugyanis kívülről és belülről is nagyon jót tesz. Sok benne az antioxidáns, így védi a sejteket, külsőleg használva pedig - gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően - mérsékli a bőr kipirosodását és irritációját. A szemünkre helyezett, kiázott zöldtea-filter lehűtve segíthet lehúzni a szem alatti duzzanatot, illetve halványítani a sötét karikákat.

Mondjunk le a forró fürdőről!

Aki szeretné sokáig megőrizni a bőre fiatalságát, annak a hosszú, forró fürdőkről is le kell mondania. A hosszan tartó, meleg vízben történő áztatás ugyanis kiszárítja és károsítja a bőrt, valamint látványosabbá teszi az öregedés jeleit. Ezért érdemes lerövidíteni a fürdéssel töltött időt, esetleg zuhanyozásra váltani.

Ne felejtsük el a fényvédelmet!

A napfény gyorsítja a bőr öregedését, ám ugyanez igaz a szoláriumra is. A fényvédő krémeket egész évben érdemes használni - főleg az arcra, a nyakra, a dekoltázsra és a kezekre is, ugyanis ezeken a területeken látszik meg leghamarabb az öregedés. Emellett a szemkörnyéket védjük napszemüveggel, hiszen itt vékony és érzékeny a bőr. Az ajkak bőrét pedig ápoljuk fényvédős ajakírrel.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek