police.hu

| 2022. 02. 10. – 09:11 |

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán és egy horvát embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 97 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán és egy horvát embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 97 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében. Fotó: police.hu

Hirdetés

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán és egy horvát embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 97 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. február 9-én 22 óra 10 perckor 14 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén - írja a police.hu.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, kubai és grúz állampolgárnak vallották magukat,

azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel és a röszkei, valamint a mórahalmi polgárőrökkel együttműködve 2022. február 10-én 0 óra 20 perckor, 0 óra 50 perckor, 4 óra 40 perckor és 4 óra 50 perckor újabb négy csoportban 83 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom külterületén és Szeged belterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, török és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. február 10-én 3 óra 05 perckor Domaszék külterületén ellenőriztek két egymás után haladó szerb és lengyel honosságú gépjárművet. Az ellenőrzés során az egyenruhások az egyik autó rakterében 20 határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőröket a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatásuk folyamatban van.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukrán embercsempészt fogtak Magyarországon. Magyarország embercsempészet miatt tartóztattak le egy 27 és egy 31 éves ukrán nőt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.