Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 10. – 13:39 |

Idén Ungváron kezdődik egy olyan óvoda építése, amely modern technológiákkal készül el, és rendhagyó dizájnnal fog rendelkezni

Idén Ungváron kezdődik egy olyan óvoda építése, amely modern technológiákkal készül el, és rendhagyó dizájnnal fog rendelkezni. Fotó: Viktor Mikita Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Idén Ungváron egy olyan óvoda építése veszi kezdetét, amely modern technológiákkal készül, és rendhagyó dizájnnal fog rendelkezni.

A projekt szerint az óvodai intézményben uszodát is felszerelnek

- jelentette be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció  vezetője Facebook-oldalán.

„A kétszintes épületben bölcsődei, óvodai, inkluzív csoportok helyiségei, konyharész, sőt uszoda is kialakításra kerül, kívül pedig a projekt szerint sport- és csoportos játszóterek kerülnek elhelyezésre” - írta Mikita.

Az új ungvári óvodát 250 gyermek befogadására tervezik.

A projekt megvalósításához több mint 44 millió hrivnya különítenek el a helyi közösség költségvetéséből és az Állami Újjáépítési és Fejlesztési Alapból.

Viktor Mikita szerint a megyeszékhely meglévő óvodai intézményei nem fedezik teljes mértékben a gyermekek férőhelyszükségletét.

Az új óvoda, amely Volodimir Zelenszkij elnök Nagy építkezés programja keretében épül fel, jelentősen javítja a helyzetet az ingyenes férőhelyek elérhetőségével, és az óvodai nevelés példaértékű modern terévé válik.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.