Karpat.in.ua
| 2022. 02. 10. – 12:47

Ukrajna biztonsági helyzete változatlan, nem látok semmi újat az Ukrajna határán összevont orosz csapatokkal kapcsolatban – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön, adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Zelenszkij az Európai Üzleti Szövetség tagjaival tartott találkozón azt mondta: „úgy gondoljuk, hogy az orosz csapatok összevonása a határok közelében pszichológiai nyomásgyakorlást jelent szomszédaink részéről. Ebben semmi újat nem látunk.”

Hozzátette, „ami azt illeti, hogy vannak-e kockázatok, igen vannak kockázatok, 2014 óta tartanak. A kérdés az, hogy milyen ezeknek a kockázatoknak a foka, és hogy miként reagálunk rájuk.”

Az elnök arról biztosította az üzletembereket, hogy a biztonság szempontjából nincs akadálya a befektetéseknek. Ezenkívül szerinte az ukrán hadsereg kész azonnal reagálni bármilyen manipulációra. „Ukrajna mindent megtesz annak érdekében, hogy megerősítse védelmi képességeit, és hogy reagálni tudjon bármilyen fejleményre” – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy az ukrán fegyveres erők tervezett hadgyakorlatokat tartanak, intézkedések történnek a haderő ellátásának javítására.

„Ma már elegendő erőnk és fegyverünk van ahhoz, hogy megvédjük saját államunkat anélkül, hogy bárkit bevonjunk a katonáinkon kívül” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek