Politika | 2022. 02. 11. – 17:00 |
Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere szerint Oroszország bármelyik pillanatban megindíthatja a támadást Ukrajna ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere szerint Oroszország bármelyik pillanatban megindíthatja a támadást Ukrajna ellen, meg sem várva a pekingi téli olimpia végét – jelentette a Reuters hírügynökség pénteken, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A hírügynökség idézte Blinkent, aki azt mondta:

„Oroszország további erőket irányított az ukrán határra, és bármikor támadást indíthat, beleértve a téli olimpia idejét is.”

Megjegyezte, hogy Washington folytatja ukrajnai nagykövetsége alkalmazottainak az evakuálását, és megismételte a külügyminisztérium felhívását az amerikai állampolgárokhoz, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát.

Mint a külügyminiszter fogalmazott, az USA továbbra is az orosz eszkaláció igen riasztó jeleit látja,

beleértve az új orosz erők érkezését Ukrajna határához.

„Ahogy korábban mondtuk, olyan helyzetben vagyunk, hogy a támadás bármikor megkezdődhet, és hogy tudják, az olimpia idején is” – figyelmeztetett Antony Blinken.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy tengeri blokáddal vádolja Oroszországot Ukrajna. Az oroszok és az ukránok közötti feszültség legújabb elemeként az orosz flotta hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.