Politika | 2022. 02. 11. – 08:38 |
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter megerősítette az ukrán határnál az orosz katonák számának növekedésével kapcsolatos értesüléseket. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter megerősítette az ukrán határnál az orosz katonák számának növekedésével kapcsolatos értesüléseket.

A miniszter ezt a párizsi Ukrajna-Franciaország fórumon nyilatkozta – írja a Korrespondent.net hírportál február 10-én, csütörtökön.

"Fokozatosan növekszik a katonák létszáma az orosz-ukrán határon.

Ez valóban fokozatosan történik, de a dinamika jelen van. Azt is megértjük, hogy a logisztikai infrastruktúra lehetővé teszi az Orosz Föderáció számára, hogy hirtelen felépítést hajtson végre" - mondta Kuleba.

Szerinte további problémát jelent a csapatok északon, fehérorosz területen történő felhalmozódása, mivel Fehéroroszország formális vezetője, Alekszandr Lukasenka az Orosz Föderációhoz való közeledés mellett döntött.

A külügyminiszter emlékeztetett arra,

hogy Oroszország haditengerészeti gyakorlatok bejelentésével próbálta megakadályozni Ukrajna tengerhez való közeledését.

"Az Azovi-tenger teljesen el van zárva, a Fekete-tenger - ami az Ukrajnához való hozzáférést illeti - szinte teljesen el van zárva" - magyarázta Kuleba, hozzátéve, hogy ennek a blokádnak nemcsak katonai, hanem gazdasági összetevője is van.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Ukrajna erős pozícióból tárgyal az Oroszországgal fennálló konfliktus megoldásáról. Ukrajna erős pozícióból tárgyal a partnerekkel az Oroszországgal fennálló konfliktus megoldásáról, és Emmanuel Macron francia elnök kijevi látogatása során az ukrán felet semmire nem kényszerítették.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.