Karpat.in.ua
| 2022. 02. 11. – 11:00 |

Az oroszok és az ukránok közötti feszültség legújabb elemeként az orosz flotta hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren

Az oroszok és az ukránok közötti feszültség legújabb elemeként az orosz flotta hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren. Fotó: Internet

Hirdetés

Az oroszok és az ukránok közötti feszültség legújabb elemeként az orosz flotta hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren, mire Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter erőteljes választ vár a nemzetközi közösségtől – írja a Reutersre hivatkozva a Világgazdaság, melyet a Karpat.in.ua.

Az ukrán politikus a Twitteren arról írt, hogy azt szeretné, ha világszerte a kikötők nem engednék kikötni az orosz zászló alatt üzemelő hajókat a Fekete-tengert elfoglaló gyakorlat miatt.

Szerinte ekkor Moszkva megértené szemtelensége árát.

Ukrajna szerint az orosz flotta gyakorlatilag hajózhatatlanná teszi ezzel a térséget. Az esemény hasonlóan az orosz szárazföldi erők részvételével Belaruszban tartott hadgyakorlathoz, csütörtökön vette kezdetét.

Ukrajna régóta vádolja Oroszországot azzal, hogy fekete-tengeri kikötőit gyakorlatilag blokád alatt tartja, akadályozva ezzel az ország kereskedelmét.

Kijev főként acélt, búzát és napraforgó olajat exportál déli kikötőin keresztül.

Az orosz flotta részéről ráadásul a flotta hat hadihajója az ukránoktól 2014-ben elfoglalt Krím-félsziget kikötőjébe, Szevasztopolba érkezett a hadijátékokra.

Korábban hírt adtunk arról, hogy tíznapos orosz-fehérorosz hadgyakorlat kezdődött Fehéroroszországban. Közös hadgyakorlatot kezdtek az orosz és a fehérorosz fegyveres erők Szövetségesi Eltökéltség-2022 kódnéven Fehéroroszországban. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.