Politika | 2022. 02. 13. – 08:27 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök elutasította a "tetőfokára hágott amerikai hisztériakeltést" Joe Biden amerikai vezetővel folytatott szombati telefonbeszélgetésében. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök elutasította a "tetőfokára hágott amerikai hisztériakeltést" Joe Biden amerikai vezetővel folytatott szombati telefonbeszélgetésében.

Jurij Usakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója egy sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt napokban és órákban az abszurditásig fokozódott a helyzet - közölte az MTI.

"Az amerikaiak még az orosz invázió napját is bejelentették, miközben katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának"

- emlékeztetett.

Usakov hangsúlyozta:

a vezetők ennek ellenére megállapodtak abban, hogy minden szinten fenntartják a kapcsolatot.

Putyin azt is jelezte Bidennek, hogy az Egyesült Államok nem vette figyelembe Oroszország legfontosabb biztonsági aggályait, és Moszkva erre hamarosan válaszolni fog.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Der Spiegel hírportálján közölt beszámoló szerint az amerikai hírszerző szolgálatok minden eddiginél sürgetőbben figyelmeztették a NATO-szövetségeseket Oroszország Ukrajna elleni közelgő támadására. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és hadsereg is tájékoztatta a német kormányt és más NATO-tagállamokat, hogy új információik alapján már február 16-án elindulhat a művelet.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.