Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 14. – 09:15 |

Az SZBU szerint a jelenlegi információs nyomás az ukrán társadalom riadalmának szítása

Az SZBU szerint a jelenlegi információs nyomás az ukrán társadalom riadalmának szítása. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közölte, hogy Ukrajnának a hibrid háború erőteljes hullámával kell szembenéznie az információs térben.

Arra kérik a polgárokat, hogy maradjanak nyugodtak és ne essenek pánikba

- írja az SZBU.

"Ma a hazai információs tér példátlan befolyás alatt áll. Ukrajnának szembe kell néznie a pánik szisztematikus szítására tett kísérletekkel, a hamis információk terjedésével és a valós helyzet eltorzításával. Mindez együttesen nem más, mint egy újabb erőteljes hibrid háború hulláma” – jegyezték meg a Szolgálatnál.

Kifejtették, hogy hatáskörükön belül folyamatosan elemzik az események alakulására vonatkozó különféle forgatókönyveket: "mindegyikre van egy világos cselekvési terv".

„Az állam vezetésével, a végrehajtó és törvényhozó hatóságok, más rendészeti és biztonsági hatóságok képviselőivel együtt készek vagyunk arra, hogy nem csak szükség esetén, hanem előre reagáljunk a kialakult helyzetre. Ezt már most is tesszük” – áll az üzenetben.

Az SZBU szerint a jelenlegi információs nyomás az ukrán társadalom riadalmának szítása, a hit elpusztítása az állam azon képességében, hogy megvédje polgárait, és aláássák az egységet.

"Az SZBU a hibrid háború ilyen megnyilvánulásait rögzíti a közösségi hálózatokban, a médiában, az agresszor ország egyes politikusainak narratíváinak terjesztésében stb. Nemcsak rögzíti, hanem aktívan ellensúlyozza ezeket" - hangsúlyozták.

Ez, ahogy az SZBU is megjegyzi, tükröződik a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács határozataiban, a semlegesített kibertámadások számában, a külföldi speciális szolgálatok titkosszolgálati hálózatainak leleplezésében, valamint a terrortámadások megakadályozásában.

"Az SZBU alkalmazottai az ország minden régiójában megerősítetten dolgoznak. Készek vagyunk megvédeni Ukrajnát" - közölték a Szolgálatban.

Hozzátették, hogy a stabilitás és a nyugalom hazánkban már nemcsak a hatóságokon múlik, hanem minden ukrán polgár kiegyensúlyozott fellépésén is.

"Mindannyian higgadtnak kell maradnunk, ne engedjünk a provokációknak. A pánik és a destabilizáció csak az ellenségnek kedvez, Ukrajnának nem. Mindannyiunknak kritikusan kell gondolkodnunk, és ellenőriznünk kell minden információt; hivatalos forrásokból kell tájékozódnunk, nem névtelenekből; meg kell megkülönböztetni a az igazságot a hamis információktól" – sürgetett az SZBU.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.