Karpat.in.ua
| 2022. 02. 14. – 17:00 |

Nagy-Britannia támogatni fogja Ukrajna visszalépését a NATO-csatlakozástól, ha Kijev ilyen döntést hoz – jelentette ki James Heappey

Nagy-Britannia támogatni fogja Ukrajna visszalépését a NATO-csatlakozástól, ha Kijev ilyen döntést hoz – jelentette ki James Heappey. Fotó: Internet

Hirdetés

Nagy-Britannia támogatni fogja Ukrajna visszalépését a NATO-csatlakozástól, ha Kijev ilyen döntést hoz – jelentette ki James Heappey brit védelmi miniszter-helyettes hétfőn egy televíziós interjúban, adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Heappey a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva azt mondta: „semmilyen diplomáciai döntés nem veszélyeztetheti Ukrajna szuverenitását. De ha Ukrajna úgy dönt, hogy nem lesz NATO-tag, akkor támogatjuk.”

Hozzátette, a döntést az ukrán kormánynak kell meghoznia.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Vadim Prisztajko londoni ukrán nagykövet a BBC Radio 5-nek nyilatkozva kijelentette, hogy Ukrajna kész lemondani a NATO-csatlakozásról a háború elkerülése érdekében.

A diplomata szavai óriási visszhangot keltettek Ukrajnában és Oroszországban, a kijelentését már cáfolta a Külügyminisztérium és az Elnöki Hivatal egyaránt, és a nagykövet is magyarázkodásba kezdett.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Lengyelország egy esetleges Ukrajnából érkező menekültáradatra készül. A lengyelországi vajdasági adminisztráció vezetői fontolgatják, hogy az esetleges orosz invázió miatt ukrajnai menekülteket fogadjanak be.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.