Politika | 2022. 02. 14. – 16:00 |
Etienne de Ponsin kijevi francia nagykövet arra kérte ott élő polgártársait, hogy legyenek éberek, tartsák maguknál a szükséges okmányokat, regisztráljanak a konzulátuson. Fotó: Internet

Hirdetés

Franciaország egyelőre nem szólította fel a franciákat Ukrajna elhagyására, de Etienne de Ponsin kijevi francia nagykövet arra kérte ott élő polgártársait, hogy legyenek éberek, tartsák maguknál a szükséges okmányokat, regisztráljanak a konzulátuson és tartalékoljanak minél több élelmet, vizet és üzemanyagot – adta hírül a korrespondent.net hírportál hétfőn a képviselet sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a diplomata közölte, a nagykövetség helyzetében nincs változás, mindenki a helyén van és végzi a dolgát az ügyfelek szolgálatában.

A konzuli osztály továbbra is a megszokott módon fogadja a látogatókat – tette hozzá.

Ponsin elmondta, hogy a nagykövetség jelenleg nem tanácsolja az Ukrajnában élő franciáknak az ország elhagyására. A képviselet arról is döntött, hogy elnapolja az Anne de Kiev francia gimnázium február 15-i bezárását a februári szünetre.

Az ukrán-orosz határhelyzet feszültsége miatt azonban de Ponsin azt javasolja a franciáknak,

hogy halasszák el összes ukrajnai utazásukat, és ne csak a kisebbeket.

Szerinte nagyon nem kívánatos a határ menti területek felkeresése.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Lengyelország egy esetleges Ukrajnából érkező menekültáradatra készül. A lengyelországi vajdasági adminisztráció vezetői fontolgatják, hogy az esetleges orosz invázió miatt ukrajnai menekülteket fogadjanak be.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.