Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 14. – 08:30 |

Kárpátalján, Ungváron a rendőrség leleplezett egy bűnözői csoportot, amelynek tagjai Ukrajnában betiltott pszichotróp anyagokat értékesítettek

Kárpátalján, Ungváron a rendőrség leleplezett egy bűnözői csoportot, amelynek tagjai Ukrajnában betiltott pszichotróp anyagokat értékesítettek. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján, Ungváron a rendőrség leleplezett egy bűnözői csoportot, amelynek tagjai Ukrajnában betiltott pszichotróp anyagokat értékesítettek.

A csoport vezetőjét őrizetbe vették, további két társa ellen is vádat emeltek.

A napokban a kárpátaljai rendőrök elfogtak egy olyan csoportot, akik Ukrajnában tilos pszichotróp szerek illegális értékesítésével foglalkoztak.

Az operatív intézkedések során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény szervezője egy 55 éves ungvári lakos. A férfi a tevékenységbe hat másik 30-50 év közötti személyt is bevont. Köztük van egy gyógyszerész nő is, aki az egyik gyógyszertárban dolgozott.

Kiderült, hogy a csoport vezetőjének cinkosai ügyfelek felkutatásával és pszichotróp szerek közvetlen értékesítésével foglalkoztak. Ehhez speciális internetes forrásokat használtak, ahol rendeléseket vettek fel. A bűnözők többféle pszichotróp szerrel kereskedtek, és nem csak Kárpátalján, hanem egész Ukrajnában is terjesztették azkat – a tiltott árut Kijevbe szállították, ahonnan más régiókba juttatták el.

A rendőrök 19 engedélyezett házkutatást tartottak a csoporttagok lakóhelyén, valamint a szervező tulajdonában lévő gyógyszertárak helyiségeiben.

A lefoglalt bizonyítékok között több mint másfél ezer pszichotróp gyógyszer, több mint 2 ezer vényminta, számítástechnikai eszközök, pecsétek voltak. Emellett a rendőrség mintegy 5000 dollárt, több mint 61 ezer hrivnyát, bankkártyákat és hat járművet foglalt le, amelyeket pszichotróp szerek régión kívüli szállítására használtak.

A bűnbanda vezetőjét ideiglenes letartóztatásba helyezték.

Társai - egy 39 éves férfi és egy 38 éves nő - ellen pszichotróp anyagok vagy analógjaik illegális előállítása, gyártása, vásárlása, tárolása, szállítása vagy értékesítése (Ukrajna Btk. 307.  cikkelye) értelmében indítottak büntetőeljárást.

Az ügyben még tart a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy kendertermesztés miatt 1700 hrivnya pénzbírsággal sújtottak egy ungvári informatika tanárt. A bíróságon a férfi azt mondta, hogy magának ültette a kábítószert tartalmazó növényt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.