Események | 2022. 02. 14. – 10:15 |
Egy 60 éves magyar állampolgár 130 euró kenőpénzt ajánlott fel a határőröknek az asztélyi ellenőrző ponton. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Egy 60 éves magyar állampolgár 130 euró kenőpénzt ajánlott fel a határőröknek az asztélyi ellenőrző ponton.

A külföldi férfi az ukrajnai tartózkodás szabályainak megsértéséért járó felelősségre vonást akarta elkerülni a kenőpénzzel.

A határőrök elutasították a csúszópénzt, s az esetről értesítették a vezetőséget.

A belbiztonsági osztály munkatársai Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 369. cikkelyének 1. része szerinti bűncselekményre utaló jelentést készítettek, melyet továbbítottak a Beregszászi Kerületi Rendőrséghez.

Ha a bíróság bűnösnek találja a külföldit, 8500 hrivnyától 12 750 hrivnyáig terjedő pénzbírságot, vagy két-négy évig terjedő szabadságkorlátozást, vagy ugyanennyi ideig tartó szabadságvesztést kaphat - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján őrizetbe vettek egy illegálisan itt tartózkodó külföldi férfit. A a Csapi Határőrség munkatársai egy szerb állampolgárt fogtak el, aki a törvény által megengedettnél hosszabb ideig tartózkodott az országban. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.