Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 14. – 07:23 |

A lengyelországi vajdasági adminisztráció vezetői fontolgatják, hogy az esetleges orosz invázió miatt ukrajnai menekülteket fogadjanak be

A lengyelországi vajdasági adminisztráció vezetői fontolgatják, hogy az esetleges orosz invázió miatt ukrajnai menekülteket fogadjanak be. Fotó: Internet

Hirdetés

Mariusz Kaminsky belügyi és közigazgatási miniszter közölte, hogy a lengyelországi vajdasági adminisztrációk vezetői fontolgatják Ukrajnából érkező menekültek befogadását.

"Nyilvánvaló, hogy az ukrajnai helyzettel kapcsolatban minden lehetséges forgatókönyvre fel akarunk készülni.

Ezek egyike a vajdasági adminisztrációk vezetőinek fellépése az esetleges Ukrajnából érkező menekültáradattal kapcsolatban, akik egy esetleges a konfliktus kirobbanása miatt biztonságos menedéket fognak kérni hazánkban” – írta Twitteren a Belügyminisztérium és a Közigazgatási Minisztérium vezetője, melyet az Unian.net idéz.

Ukrajna esetleges orosz inváziója miatt a lengyel külügyminisztérium nem javasolja az ukrajnai utazást.

Üzenetében az ügynökség azt tanácsolja, hogy tartózkodjanak a Krím-félszigetre és a Donbászra való utazástól.

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a múlt héten több állam azonnali távozásra szólította fel állampolgárait, akik Ukrajna területén tartózkodnak.

Egyes államok úgy döntöttek, hogy evakuálják diplomáciai személyzetüket Ukrajnából.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az izraeli miniszterelnök azonnali távozásra szólította fel az Ukrajnában élő izraelieket. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök távozásra szólította fel az Ukrajnában élő izraelieket, és elrendelte, hogy szerdáig evakuáljanak minél több jelentkezőt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.