Események | 2022. 02. 14. – 12:00 |
Egy bulis hétvége reményében utazott az ukrán fővárosba múlt pénteken három jó barát, azonban mindannyiukat kirabolták, egyiküket el is kábították. Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

Egy bulis hétvége reményében utazott az ukrán fővárosba múlt pénteken három jó barát, azonban mindannyiukat kirabolták, egyiküket el is kábították – írja a Blikk-re hivatkozva a Karpat.in.ua.

A magyar fiatalok egyike már többször is járt Kijevben, de korábban nem adódott semmiféle probléma.

Krisztián az egyik pillanatban még a barátaival mulatott, ám az utolsó italt elfogyasztása után elsötétült körülötte a világ.

„Az utolsó italomba belekeverhettek valamit, ami teljesen kiütött. Hajnali négy körül távoztunk, én pedig a társaimat jó harminc méterrel megelőzve átmentem a kereszteződés túloldalára. Egy fehér autó oldalát támasztotta ott egy alak. A következő emlékfoszlányom, hogy a kocsi hátsó ülésén fekszem, egy őszes hajú, cigarettázó alak vezette az autót. Aztán megint elsötétült a világ, alighanem egyszerűen kidobhattak a kocsiból, reggel kilenckor tértem magamhoz egy kietlen buszmegállóban.

Az értékeimet, a tárcámat és a telefonomat persze nem találtam” – emlékezett vissza a Blikknek a történtekre Krisztián.

A térdén és az arcán is megsérült fiatalember azt sem tudta, hol van, végül nagy nehézségek árán sikerült elfuvaroztatnia magát a szállásukra. Ekkor derült ki számára, hogy a bankkártyájáról tizennégy alkalommal vettek ki összesen csaknem 700 ezer forintot különböző ATM-ekből. Amikor a szórakozóhelyre bementek, a belépőket ő fizette, szerinte ekkor figyelhették ki a pin kódját.

„A barátaimtól megtudtam, hogy őket is kiraboltak az éjszaka. Egyiküket még az utcán, amikor engem elrabolhattak, a másikukat pedig akkor fosztották ki, ahogy a lakásunkhoz visszaért, miután elveszítettük egymást” – mondta a lapnak a 33 éves férfi.

A fiatalok elmentek a rendőrségre, ahol egy tolmács segítségével elmesélték a történteket és feljelentést tettek. A konzuli szolgálat segítségével jutottak végül haza Magyarországra hétfőn repülővel.

„Még hétfőn este is négyszer kaptam értesítést arról, hogy próbáltak pénzt felvenni a kártyámról, de addigra már le volt tiltva.

Abban nem is reménykedem, hogy elkapják az elkövetőket, de bízom abban, hogy a rendőrség megállapítja, hogy valóban bűncselekmény áldozata lettem és esetleg megtérül az elrabolt pénzem egy része” – tette hozzá.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.