MTI

| 2022. 02. 14. – 17:30 |

Washington véget nem érő "szócsépléssel" próbálja meghiúsítani Moszkva biztonsági kezdeményezéseit - jelentette ki hétfőn Sztanyiszlav Gadzsimagomedov

Washington véget nem érő "szócsépléssel" próbálja meghiúsítani Moszkva biztonsági kezdeményezéseit - jelentette ki hétfőn Sztanyiszlav Gadzsimagomedov. Fotó: Internet

Hirdetés

Washington véget nem érő "szócsépléssel" próbálja meghiúsítani Moszkva biztonsági kezdeményezéseit - jelentette ki hétfőn Sztanyiszlav Gadzsimagomedov vezérőrnagy, az orosz fegyveres erők vezérkara fő operatív igazgatóságának helyettes vezetője.

Az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint a tábornok a Szövetségi Tanácsban (felsőház) kerekasztal-beszélgetésen úgy vélekedett, hogy az amerikaiak - az orosz kezdeményezések "szétbeszélésének" ismert forgatókönyvét alkalmazva - számukra nem elsőrendű fontosságú kérdésekben hosszadalmas tárgyalásokba igyekeznek rángatni Oroszországot az orosz-amerikai stratégiai stabilitási párbeszéd keretében vagy többoldalú fórumokon, például az Oroszország-NATO Tanácsban vagy az EBESZ-ben - írja az MTI.

Hangsúlyozta: az orosz biztonsági igényekre adott amerikai válasz elemzése azt mutatja,

hogy Washington nem kíván az orosz szerződéstervezet alapján tárgyalni.

Hozzátette, hogy az Egyesült Államok saját értékrendszere alapján továbbra is támogatni fogja a NATO nyitott ajtók politikáját, megvédi továbbá azt a megközelítést, hogy minden államnak alapvető joga szabadon megválasztani vagy megváltoztatni biztonságának módozatait, beleértve a szövetséges szerződéseket - fejtette ki Gadzsimagomedov.

Szólt arról is, hogy az Egyesült Államok 2028-ig közepes és rövidebb hatótávolságú rakétákat telepít az ázsiai-csendes-óceáni térségbe Oroszország és Kína elrettentésére.

"Terveinek katonai támogatása érdekében a Fehér Ház 2028-ig közepes és rövidebb hatótávolságú rakétákat kíván telepíteni az ázsiai-csendes-óceáni térségben" - mondta a vezérőrnagy. Hozzáfűzte:

az Egyesült Államok 2022-ben több mint 7 milliárd dollárt különít el arra a regionális programra, amelynek célja Oroszország és Kína elrettentése.    

A térségbeli kérdéseknél maradva emlékeztetett arra, hogy Japán továbbra is fenntartja igényét az Oroszországhoz tartozó Kuril-szigetekre, valamint nem kizárt a Koreai-félszigeten a konfliktus lehetősége, amelyben akár nukleáris fegyvereket is bevetnének.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden szerint az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett. Az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett - jelentette ki Joe Biden. 

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.