Politika | 2022. 02. 14. – 20:00 |

Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből

Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből. Fotó: Internet

Hirdetés

Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál, az ukrajnai Soros-birodalom szócsöve, idézi a Karpat.in.ua.

A kiadvány szerint az Ukrajnát vasárnap elhagyó charter- és magánrepülők között volt Rinat Ahmetov és Borisz Kolesznyikov oligarchák gépei is. Ihor Abramovics, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt (OPZSZ) parlamenti képviselője, multimilliomos is 50 fős magánrepülőt bérelt.

Ezzel a géppel hagyják el Ukrajnát és repülnek Bécsbe Abramovics párt- és üzlettársainak a családjai.

A hírportálnak a pártból két képviselő is megerősítette, hogy felajánlották nekik a segítséget a távozáshoz.

A hírportál adatai szerint ugyan Ahmetov egyik repülőgépe vasárnap szállt fel Ukrajnából, de maga az oligarcha még január 30-án egy zürichi járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon távozott Ukrajnából Viktor Pincsuk oligarcha-üzletember is.

Vadim Novinszkij parlamenti képviselő, dúsgazdag üzletember február 10-én a Kijev-München járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon dobbantott Londonba a családjához Olekszandr Jaroszlavszkij harkivi oligarcha, akinek az autója a repülőtérre halálra gázolt egy embert.

Szombaton Vadim Sztolar és Vaszil Hmelnickij, vasárnap Andrij Sztavnicer és Vadim Neszterenko üzletemberek fordítottak hátat Ukrajnának.

Igaz, Sztavnicer sajtószolgálata a hírportál érdeklődésére azt közölte, hogy az üzletember kiküldetésbe utazott külföldre, és napokon belül visszatért Ukrajnába.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az izraeli miniszterelnök azonnali távozásra szólította fel az Ukrajnában élő izraelieket. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök távozásra szólította fel az Ukrajnában élő izraelieket, és elrendelte, hogy szerdáig evakuáljanak minél több jelentkezőt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.