Karpat.in.ua
| 2022. 02. 14. – 20:00

Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál, az ukrajnai Soros-birodalom szócsöve, idézi a Karpat.in.ua.

A kiadvány szerint az Ukrajnát vasárnap elhagyó charter- és magánrepülők között volt Rinat Ahmetov és Borisz Kolesznyikov oligarchák gépei is. Ihor Abramovics, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt (OPZSZ) parlamenti képviselője, multimilliomos is 50 fős magánrepülőt bérelt.

Ezzel a géppel hagyják el Ukrajnát és repülnek Bécsbe Abramovics párt- és üzlettársainak a családjai.

A hírportálnak a pártból két képviselő is megerősítette, hogy felajánlották nekik a segítséget a távozáshoz.

A hírportál adatai szerint ugyan Ahmetov egyik repülőgépe vasárnap szállt fel Ukrajnából, de maga az oligarcha még január 30-án egy zürichi járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon távozott Ukrajnából Viktor Pincsuk oligarcha-üzletember is.

Vadim Novinszkij parlamenti képviselő, dúsgazdag üzletember február 10-én a Kijev-München járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon dobbantott Londonba a családjához Olekszandr Jaroszlavszkij harkivi oligarcha, akinek az autója a repülőtérre halálra gázolt egy embert.

Szombaton Vadim Sztolar és Vaszil Hmelnickij, vasárnap Andrij Sztavnicer és Vadim Neszterenko üzletemberek fordítottak hátat Ukrajnának.

Igaz, Sztavnicer sajtószolgálata a hírportál érdeklődésére azt közölte, hogy az üzletember kiküldetésbe utazott külföldre, és napokon belül visszatért Ukrajnába.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek