Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 15. – 13:15 |

Ukrajna nem hisz az Orosz Föderáció kijelentéseinek, és csak akkor fog hinni a deeszkalációban, amikor a csapatok valódi kivonását látják majd – mondta Dmitro Kuleba

Ukrajna nem hisz az Orosz Föderáció kijelentéseinek, és csak akkor fog hinni a deeszkalációban, amikor a csapatok valódi kivonását látják majd – mondta Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma a mai napon bejelentette, hogy megkezdődik a déli és nyugati körzet egységeinek visszaküldése bevetési helyükre a gyakorlatok után.

Ukrajna nem hisz az Orosz Föderáció kijelentéseinek,

és csak akkor fog hinni a deeszkalációban, amikor a csapatok valódi kivonását látják majd – mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter, akit a Korrespondent.net idéz..

"Az Orosz Föderációból folyamatosan hallatszanak különféle kijelentések, ezért nálunk az a szbály érvényes, hogy nem akkor hiszünk el valamit, ha halljuk, hanem, ha látjuk" - mondta.

Hozzátette továbbá, hogy ha az orosz katonák kivonását látják, akkor hinni fognak a deeszkalációban.

Kuleba azt is elmondta, hogy Ukrajnának sikerült visszatartania az Orosz Föderációt a helyzet további súlyosbodásától.

"Partnereinkkel sikerült visszatartani az Orosz Föderációt minden további eszkalációtól. Ma már február közepe van, és látható, hogy a diplomácia továbbra is működik" - mondta a külügyi tárcavezető.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország megkezdte a hadgyakorlatozó erőinek kivonását az ukrán határtól. Oroszország védelmi minisztériuma bejelentette, hogy megkezdődik a hadsereg visszatérése a gyakorlatokról az állandó bevetési helyekre. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.