Politika | 2022. 02. 15. – 18:00 |
Vlagyimir Putyin és Olaf Scholz megbeszéléseik jelentős részét az európai biztonságnak és az Ukrajna körüli helyzetnek szentelik. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin és Olaf Scholz megbeszéléseik jelentős részét az európai biztonságnak és az Ukrajna körüli helyzetnek szentelik - ezt közölte az orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta a német kancellárt.

Putyin emlékeztette vendégét, hogy a múlt héten Emmanuel Macronnnal vitatta meg a Kremlben ugyanezeket a témákat. Kifejezte készségét, hogy érdeklődéssel meghallgassa Scholz álláspontját ebben a kérdésben - írja az MTI.

Scholz a problémák tárgyalásos rendezésének fontosságát hangsúlyozta.

A két vezető most találkozott személyesen első ízben a német kancellár hivatalba lépése óta. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban a tárgyalás témakörei között említette meg az Északi Áramlat-2 gázvezetéket és a kétoldalú viszony egyéb kérdéseit is.

A Bild német napilap szerint Scholz, aki előző nap Kijevben tárgyalt,

a találkozóra történő felkészülés keretében a hivatali elődjével, Angela Merkellel is konzultált.

A tárgyalás a járványügyi előírások betartásával, az elmúlt hetekben ismertté vált hosszú, ovális fehér asztalnál kezdődött. A két vezető a tervek szerint közös sajtótájékoztatót tart majd.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a német kancellár kijelentette, hogy következményei lesznek egy Ukrajna elleni esetleges orosz agressziónak, és erre moszkvai látogatása alkalmával is figyelmezteti a Kremlt. Olaf Scholz német kancellár hétfőn Kijevben tárgyalt Volodimir Zelenszkijjel.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.