Események | 2022. 02. 15. – 13:42 |
Az illegális tevékenység során 677 különböző fajtájú fát vágtak ki, az okozott károk összege pedig 5,3 millió hrivnya lett. Fotó: Mukachevo.net

Hirdetés

Kárpátalján, a Mokrai (Мокра, Perecsenyi járás) erdőgazdálkodás munkatársát egyből három cikkely alapján gyanúsítják: egy embercsoport által elkövetett, súlyos következményekkel járó hivatali visszaélés, hamisítás és illegális fakitermelés segítése.

A Kárpátaljai Ügyészség tájékoztatása szerint

a férfi korábban erdész munkakör betöltése közben illegális fakitermelést engedélyezett a rábízott területen.

Ezen túlmenően a gyanúsított, akinek információi voltak arról, hogy bizonyos személyek olcsóbban akarnak fát vásárolni, jogellenesen utasította az állami vállalat fakitermelőit, hogy alakítsanak ki egy területet az állítólagos fakivágásokhoz.

Ennek eredményeként 677 különböző fajtájú fát vágtak ki, az okozott károk összege pedig 5,3 millió hrivnya lett.

Az ügyészségen hozzátették: az erdészet dolgozója hozzájárult a bűncselekményhez azzal, hogy speciális eszközöket biztosított a fa elszállítására is. A tervezett ellenőrzés során a szabálysértés eltitkolása érdekében a gyanúsított az illegális fakitermelés hiányának tényét jelölte meg, az iratokat pedig saját aláírásával hitelesítette.

A gyanúsítottat február 14-én 1,7 millió hrivnya óvadék letétének lehetőségével helyezték előzetes letartóztatásba - írja a Mukachevo.net.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.