Karpat.in.ua
| 2022. 02. 15. – 08:00 |

Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajnából távozott parlamenti képviselőket és oligarchákat, hogy 24 órán belül térjenek haza az ország számára sorsdöntő pillanatban

Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajnából távozott parlamenti képviselőket és oligarchákat, hogy 24 órán belül térjenek haza az ország számára sorsdöntő pillanatban. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajnából távozott parlamenti képviselőket és oligarchákat, hogy 24 órán belül térjenek haza az ország számára sorsdöntő pillanatban, megjegyezve, hogy az ő családja Kijevben van – adta hírül az pravda.com.ua hírportál hétfőn az államfő sajtótájékoztatójára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A tudósítás szerint Zelenszkij az Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatóján kijelentette:

„a családom mindig velem van, mindig Ukrajnával van. És ez nem pátosz. Én vagyok az elnök, a feleségem a first lady, ezért példát kell mutatnunk viselkedésből.”

Az elnök hozzátette, „ez nem kötelező mindenki számára, de úgy gondolom, hogy ez alapvető dolog és nagyon fontos az állam, valamint a társadalom számára. Ami az üzletembereket illeti, mint mondják, csak tegnap, február 13-án 30 charterjárat indult.”

Szerinte „ez azt mutatja, hogy gazdag országunk van. A lényeg, hogy üresen hagyják el Ukrajnát, ne vigyenek ki semmit.”

Mint az államfő rámutatott, „a különböző pártok külföldön tartózkodó képviselőinek jeleznünk kell az állam, a Legfelső Tanács, a magam nevében, én személy szerint szeretném megkérni őket,

hogy 24 órán belül mindenképpen térjenek vissza az országba.” Úgy vélte, vissza kell térniük.

„Ellenkező esetben nekünk, az államnak és a vezetésnek komoly következtetéseket kell levonnunk. És higgyék el, mi ezt megtesszük” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy pánikszerűen hagyják el Ukrajnát a vezető oligarchák és üzletemberek. Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.