Politika | 2022. 02. 15. – 08:00 |
Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajnából távozott parlamenti képviselőket és oligarchákat, hogy 24 órán belül térjenek haza az ország számára sorsdöntő pillanatban. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajnából távozott parlamenti képviselőket és oligarchákat, hogy 24 órán belül térjenek haza az ország számára sorsdöntő pillanatban, megjegyezve, hogy az ő családja Kijevben van – adta hírül az pravda.com.ua hírportál hétfőn az államfő sajtótájékoztatójára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A tudósítás szerint Zelenszkij az Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatóján kijelentette:

„a családom mindig velem van, mindig Ukrajnával van. És ez nem pátosz. Én vagyok az elnök, a feleségem a first lady, ezért példát kell mutatnunk viselkedésből.”

Az elnök hozzátette, „ez nem kötelező mindenki számára, de úgy gondolom, hogy ez alapvető dolog és nagyon fontos az állam, valamint a társadalom számára. Ami az üzletembereket illeti, mint mondják, csak tegnap, február 13-án 30 charterjárat indult.”

Szerinte „ez azt mutatja, hogy gazdag országunk van. A lényeg, hogy üresen hagyják el Ukrajnát, ne vigyenek ki semmit.”

Mint az államfő rámutatott, „a különböző pártok külföldön tartózkodó képviselőinek jeleznünk kell az állam, a Legfelső Tanács, a magam nevében, én személy szerint szeretném megkérni őket,

hogy 24 órán belül mindenképpen térjenek vissza az országba.” Úgy vélte, vissza kell térniük.

„Ellenkező esetben nekünk, az államnak és a vezetésnek komoly következtetéseket kell levonnunk. És higgyék el, mi ezt megtesszük” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy pánikszerűen hagyják el Ukrajnát a vezető oligarchák és üzletemberek. Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.