MTI

| 2022. 02. 16. – 19:00

Nem csak a per költségeit, de az egyezségben kialkudott összeg egy részét is hajlandó fedezni az uralkodó.

II. Erzsébet királynő a megaláztatás ellenére is kisegíti fiát, András herceget, aki kedden, teljesen váratlanul peren kívüli megegyezett Virginia Giuffre-val - írja az MTI.

A Telegraph értesülései szerint az összeg, amiben a felek megegyeztek 12 millió font, azaz nagyjából 5 milliárd forint,

melynek nagy részét Erzsébet királynő hajlandó kifizetni, mindamellett a tetemes összeg mellett, amibe a fia jogi csatározása került.

Az udvar eddig még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, így egyelőre nem ismert, hogy a megegyezés nyomán András herceg visszakapja-e a tőle nemrégiben megvont titulusokat, és az sem, hogy ezek után részt vesz-e a királyi család képviseletében az idei platinajubileumi, vagyis a királynő trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő nagyszabású ünnepi eseményeken.

Az ügyvédi tájékoztatás hangsúlyozza, hogy az egyezség pontos pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra, de a herceg jogi stábja közölte, hogy András jelentős összeggel járul hozzá Virginia Giuffre jótékonysági alapítványához, amely a szexuális támadások áldozatait segíti jogaik érvényesítésében.

András herceg ezzel megúszta az őszi amerikai pert, mely azután kapott zöld utat, hogy az illetékes New York-i bíróság a múlt hónapban a herceg ügyvédeinek kifogásait elvetette.

András herceg ellen szexuális támadás volt a vád

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epstein néhai amerikai pénzemberrel, aki fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt többször is megjárta a börtönt.

Epsteint 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de nem sokkal később öngyilkosságot követett el börtöncellájában.

Jeffrey Epstein szexuális üzelmeinek egyik volt áldozata, a jelenleg 38 éves floridai Virginia Giuffre – akkori nevén Virginia Roberts – azon a címen terjesztette be keresetét, hogy Epstein 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.

Virginia Giuffre 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított. A kereset szerint Epstein New York-i otthonában, az Amerikai Virgin-szigeteken lévő birtokán, illetve egykori barátnője és tettestársa, Ghislaine Maxwell londoni házában 2001-ben és 2002-ben háromszor kényszerítette szexuális kapcsolatra Virginia Giuffrét András herceggel.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek