Közélet | 2022. 02. 16. – 19:00 |
Nem csak a per költségeit, de az egyezségben kialkudott összeg egy részét is hajlandó fedezni az uralkodó. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem csak a per költségeit, de az egyezségben kialkudott összeg egy részét is hajlandó fedezni az uralkodó.

II. Erzsébet királynő a megaláztatás ellenére is kisegíti fiát, András herceget, aki kedden, teljesen váratlanul peren kívüli megegyezett Virginia Giuffre-val - írja az MTI.

A Telegraph értesülései szerint az összeg, amiben a felek megegyeztek 12 millió font, azaz nagyjából 5 milliárd forint,

melynek nagy részét Erzsébet királynő hajlandó kifizetni, mindamellett a tetemes összeg mellett, amibe a fia jogi csatározása került.

Az udvar eddig még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, így egyelőre nem ismert, hogy a megegyezés nyomán András herceg visszakapja-e a tőle nemrégiben megvont titulusokat, és az sem, hogy ezek után részt vesz-e a királyi család képviseletében az idei platinajubileumi, vagyis a királynő trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő nagyszabású ünnepi eseményeken.

Az ügyvédi tájékoztatás hangsúlyozza, hogy az egyezség pontos pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra, de a herceg jogi stábja közölte, hogy András jelentős összeggel járul hozzá Virginia Giuffre jótékonysági alapítványához, amely a szexuális támadások áldozatait segíti jogaik érvényesítésében.

András herceg ezzel megúszta az őszi amerikai pert, mely azután kapott zöld utat, hogy az illetékes New York-i bíróság a múlt hónapban a herceg ügyvédeinek kifogásait elvetette.

András herceg ellen szexuális támadás volt a vád

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epstein néhai amerikai pénzemberrel, aki fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt többször is megjárta a börtönt.

Epsteint 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de nem sokkal később öngyilkosságot követett el börtöncellájában.

Jeffrey Epstein szexuális üzelmeinek egyik volt áldozata, a jelenleg 38 éves floridai Virginia Giuffre – akkori nevén Virginia Roberts – azon a címen terjesztette be keresetét, hogy Epstein 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.

Virginia Giuffre 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított. A kereset szerint Epstein New York-i otthonában, az Amerikai Virgin-szigeteken lévő birtokán, illetve egykori barátnője és tettestársa, Ghislaine Maxwell londoni házában 2001-ben és 2002-ben háromszor kényszerítette szexuális kapcsolatra Virginia Giuffrét András herceggel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy peren kívüli egyezségre jutott András yorki herceg és vádlója. Peren kívüli egyezségre jutott kedden András yorki herceg és az amerikai Virginia Giuffre, aki szexuális támadás vádjával nyújtott be keresetet a brit uralkodó harmadik gyermeke ellen.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.