Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 16. – 08:45 |

A Borzsovai Református Egyházközség a Magyar Kormánynak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően gyarapodni tudott

A Borzsovai Református Egyházközség a Magyar Kormánynak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően gyarapodni tudott. Fotó: Kovács Erzsébet

Hirdetés

Az elmúlt időszak nagyon sok családot és közösséget megpróbált. A Covid-járvány kezdetén a Borzsovai Református Egyházközség tagjai közül is a sokan azt gondolták, hogy ez a vírus túl messze van ahhoz, hogy hatással legyen az ember hétköznapjaira, esetleg az Istennel való kapcsolatára. Mára azonban bebizonyosodott: a világ e járvány miatt nagyon megváltozott, és megváltoztatta mindazt, ami régen természetes volt.

Mindezek ellenére Dénes-Zsukovszky Elemér, a helyi gyülekezet lelkipásztora örömmel és hálával tud mesélni a 2021-es évről, melyben a próbák között is sok áldásban volt részük, bár a vírus sokak életét megpróbálta. Áldást jelentett a gyülekezet számára többek között a Magyar Kormánynak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásából megvalósított gyermekhét, valamint az ezt záró családi nap. A Vakációs Bibliahéten közel 90 gyermek vett részt, akik az igei tanítás mellett minden nap testi táplálékot is vehettek magukhoz a színes programok mellett, és természetesen a desszert sem maradt el egyik nap sem. Hol gyümölcsöt, hol süteményt, de alkalom adtán fagylaltot is kaptak. Gondolhatná valaki: micsoda apróságokat jegyez meg a helyi lelkipásztor.

Ám ő és a gyülekezet ebben is Isten gazdag áldását látja.

Dénes-Zsukovszky Elemér most arról számolt be, hogy nemrég építkezésbe kezdtek: ugyancsak a Magyar Kormány, a BGA Zrt. támogatásával egy olyan pergola készül, amely a jövőben is segíteni és gazdagítani fogja az egyházközség életét. Itt – egy újabb szigorú karantén esetén – szabadtéri istentiszteleteket tarthatnak, de a jövőben a nyári Vakációs Bibliaheteket és más közösségi alkalmakat is megszervezhetnek.

 -kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 8. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.