Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 16. – 16:15 |

Ha a közeljövőben kerülnének megrendezésre a parlamenti választások, akkor az Európai Szolidaritás frakció kapná a legnagyobb támogatást

Ha a közeljövőben kerülnének megrendezésre a parlamenti választások, akkor az Európai Szolidaritás frakció kapná a legnagyobb támogatást. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha a közeljövőben kerülnének megrendezésre a parlamenti választások, akkor az Európai Szolidaritás frakció kapná a legnagyobb támogatást - a válaszadók 22,9%-a hajlandó rá szavazni.

A felmérésből kiderül, hogy tavaly decemberhez képest tovább nőtt a különbség az Európai Szolidaritás és a Nép Szolgája között

- írta a Pravda.com.ua a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felmérésére hivatkozva.

Viszonylag a legnagyobb támogatottsága az Európai Szolidaritás pártnak van, amelyet a szavazni indulók 22,9%-a támogatna. Második helyen van Nép Szolgája frakció, amelyre 16,4% szavazna.

A szociológusok megjegyzik, hogy ha 2021 decemberében az ESZ és a Nép Szolgája közötti különbség a statisztikai hibán belül volt, akkor most az ESZ "tisztán" az első helyen, a Nép Szolgája pedig a második helyen.

Összesen jelenleg 7 pártnak lenne esélye bejutni a parlamentbe.

A Batykivscsina pártra 11,5%, az Életért ellenzéki pártra 10,1%, a Nasi pártra 6,2%, az Okos Politika pártra 5,8%, az Erő és Becsület pártra pedig 5,1% hajlandó szavazni.

Más pártok támogatottsága alacsonyabb.

A közvélemény-kutatást február 5-13. között tartották. Összesen 2000 polgárt kérdeztek meg Ukrajna minden régiójában (a Krími Autonóm Köztársaság, valamint a Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területei kivételével) telefoninterjúk segítségével.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.