Események | 2022. 02. 16. – 16:00 |

A külföldről Budapestre érkező férfit már a buszpályaudvaron lekapcsolták a rendőrök

A külföldről Budapestre érkező férfit már a buszpályaudvaron lekapcsolták a rendőrök. Fotó: police.hu

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságával együttműködve nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében történt kapcsolattartás során beszerzett információ alapján 2022. február 14-én hajnalban intézkedés alá vont egy Belgiumból busszal Budapestre érkező nigériai állampolgárt.

Az intézkedés során a férfi a feltett kérdésekre zavaros és kitérő válaszokat adott, a megismételt kérdésekre a korábbiaktól eltérően felelt - írja a police.hu.

Nem tudta egyértelműen megmondani, hogy honnan indult, illetve milyen célból érkezett Magyarországra.

A felajánlott üdítőből nem fogyasztott, amely tovább erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarország területére.

A férfit előállították, majd a Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították, ahol a CT vizsgálat során megállapították, hogy a hasüregében 30 db kapszula formájú idegen test található. A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből 30 darab, összesen bruttó 330 gramm fehér színű anyagot – az elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint – tartalmazó kapszulát szedtek ki, majd foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint.

A rendőrök ezzel az akcióval több mint 300 adag kokain piacra kerülését akadályozták meg.

A nigériai férfivel szemben a büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytatja.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.