Karpat.in.ua
| 2022. 02. 16. – 13:00 |

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során a japán kormány vezetője az összeget sürgősségi kölcsön formájában ajánlotta fel

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során a japán kormány vezetője az összeget sürgősségi kölcsön formájában ajánlotta fel. Fotó: Internet

Hirdetés

Fumio Kishida japán kormányfő 100 millió dolláros kölcsönt ajánlott fel Ukrajnának.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során a japán kormány vezetője az összeget sürgősségi kölcsön formájában ajánlotta fel, számolt be a The Japan Times-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Megjegyzendő, Kishida kijelentette, támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

Egyben hozzátette, Japán nem fogad el semmilyen egyoldalú status quo változtatást. A japán kormányfő az Oroszország elleni esetleges gazdasági szankciókat is megvitatta Zelenszkijjel.

„A G7-partnerekkel és a nemzetközi közösséggel együttműködve fogunk reagálni,

attól függően, hogy mi történik.

Fő álláspontunk – a nemzetközi közösséggel való együttműködés, nem feledve a nemzeti érdekeinket” – emelte ki Kishida.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Európa Tanács "rendkívüli aggodalmát" fejezte ki az orosz-ukrán határon kialakult feszültség miatt. Az Európa Tanács szervezetének vezetői kedden közzétett nyilatkozatukban "rendkívüli aggodalmukat" fejezték ki az orosz-ukrán határon kialakult feszültség miatt. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.