Karpat.in.ua
| 2022. 02. 16. – 20:00 |

A Kreml tagadja, hogy bármi köze lenne az Ukrajna ellen elkövetett kibertámadáshoz, amely az ország védelmi minisztériumának és fegyveres erőinek honlapjait, valamint két állami bankot ért

A Kreml tagadja, hogy bármi köze lenne az Ukrajna ellen elkövetett kibertámadáshoz, amely az ország védelmi minisztériumának és fegyveres erőinek honlapjait, valamint két állami bankot ért. Fotó: Internet

Hirdetés

Az AFP arról számolt be, hogy a Kreml tagadja, hogy bármi köze lenne az Ukrajna ellen elkövetett kibertámadáshoz, amely az ország védelmi minisztériumának és fegyveres erőinek honlapjait, valamint két állami bankot ért – derül ki a The Guardian élő hírfolyamából, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Kijev a támadás után azt sugallta, hogy az Oroszországból indult, így gyengítve Ukrajnát,

mivel még mindig attól tartanak, hogy Moszkva az ország lerohanását tervezi, azonban a Kreml szóvivője elutasította ezen állításokat.

„Nem tudunk semmit. Ahogy az várható volt, Ukrajna továbbra is Oroszországot hibáztatja mindenért. Oroszországnak semmi köze nincs semmilyen DDOS-támadáshoz“ – jelentette ki.

Az érintett oldalak között volt az ország két legnagyobb pénzintézete, a Privat és az Oschadbank állami takarékpénztár is.

Bár sikerült újraindítaniuk a szolgáltatásokat,

az ukrán katonai és védelmi oldalak egy ideig még elérhetetlenek voltak.

Ukrajna arra utalt, hogy esetleg Oroszországnak köze lehet a támadáshoz, amikor azt mondta, hogy „nem zárható ki, hogy az agresszor piszkos trükkökhöz folyamodik“.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nagyszabású kibertámadás érte az ukrán védelmi minisztériumot és bankokat. Újabb nagyszabású kibertámadást hajtottak végre kedden Ukrajnában, ezúttal a védelmi minisztérium honlapja és két nagy pénzintézet, a Privatbank és az Oscsadbank ellen. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.