MTI

| 2022. 02. 16. – 09:29 |

Áthaladt a Krími hídon egy vasúti szerelvény, amely az orosz déli katonai körzet haditechnikáját szállítja az alegységek állandó állomáshelyére

Áthaladt a Krími hídon egy vasúti szerelvény, amely az orosz déli katonai körzet haditechnikáját szállítja az alegységek állandó állomáshelyére. Fotó: Internet

Hirdetés

Áthaladt a Krími hídon egy vasúti szerelvény, amely az orosz déli katonai körzet haditechnikáját szállítja az alegységek állandó állomáshelyére - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a vonat lánctalpas páncélozott járműveket szállít, visszavonásukat a hadgyakorlat befejezése után kezdték meg. A szerelvény áthaladásáról a hídon a tárca videofelvételt tett közzé - írja az MTI.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden jelentette be, hogy megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai,

amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton.

Az elmúlt hetekben több NATO-ország azzal vádolta Moszkvát, hogy az Ukrajna elleni invázió céljából vont össze erőket az ukrán határ közelében, amit az orosz fél hisztériakeltésnek minősített.

A Szputnyik orosz állami hírügynökség szerdán egy nem nevesített informátorra hivatkozva közölte, hogy

Oroszország nem készül Ukrajna valamelyik más városába - Harkivba vagy Odesszába - áttelepíteni a nagykövetségét, nyugati országok példáját követve.

Korábbi tájékoztatás szerint ugyanakkor Kijevben az orosz diplomáciai képviselet létszámát csökkentették.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország megkezdte a hadgyakorlatozó erőinek kivonását az ukrán határtól. Oroszország védelmi minisztériuma bejelentette, hogy megkezdődik a hadsereg visszatérése a gyakorlatokról az állandó bevetési helyekre.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.