Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 16. – 17:00 |

A Reuters munkatársa szerint a felvételt rögzítő kamera közelében valaki bekapcsolta a szovjet himnuszt, mely így az adásban is hallható volt

A Reuters munkatársa szerint a felvételt rögzítő kamera közelében valaki bekapcsolta a szovjet himnuszt, mely így az adásban is hallható volt. Fotó: Internet

Hirdetés

A Reuters nemzetközi ügynökség február 15-én közzétett honlapján egy Kijevből sugárzott videót A kijevi Majdan tér kilátása az orosz-ukrán válság hátterében címmel.

Az adás során az Orosz Föderáció himnuszát hallhatták a nézők

- írja az Ukranews.ua hírportál.

Szergej Karazij, a Reuters ügynökség munkatársa Facebook-oldalán elmagyarázta, hogyan történhetett ez.

Elmondása szerint a kamerát, amelyről az adás zajlott, az Ukrajna szálloda erkélyére szerelte fel, s a kamera automata üzemmódban működik.

"Természetesen nem lehetünk felelősek azért, ami az adásban történik. Ha az adásban baleset történik, az nem a mi hibánk. Ugyanígy nem tudjuk irányítani egy nagyváros hangjait" - írta Karazij.

A Reuters munkatársának feltételezése szerint valaki a szomszéd erkélyen bekapcsolhatta az Orosz Föderáció himnuszát, mivel sok külföldi lakik a szállodában.

Karazij hozzátette, hogy a minap hallotta, hogy valaki hangosan hallgatta Verka Szergyucska dalát.

"Nos, az embereknek ilyen ízlésük van" – tette hozzá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a szovjet himnuszt közvetítette élő adásban a kijevi Majdanról az éjszakai orosz támadást váró Reuters hírügynökség. A Reuters hírügynökség február 15-ről 16-ra virradó éjjel, amikor a nyugati média által beharangozott orosz támadást várta, élőben kapcsolta Kijevből a Majdant, amikor hirtelen megszólalt az egykori Szovjetunió himnusza.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.