Események | 2022. 02. 17. – 07:13 |
Február 16-án éjfélkor az ungvári határőrosztag munkatársai őrizetbe vettek három külföldit, akik illegálisan akartak eljutni az Európai Unióba. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 16-án éjfélkor az ungvári határőrosztag munkatársai őrizetbe vettek három külföldit, akik illegálisan akartak eljutni az Európai Unióba.

Az államhatár közelében az ismeretlenek megjelenéséről a katonákat a riasztórendszer értesítette. Azonnal reagáló csapatot küldtek a területre, a határvidéket pedig további határőregységekkel erősítették meg.

Az ungvári járási Felsődomonya (Оноківці) település közelében végzett keresési műveletek során

a határőröknek sikerült egy kerítésben átjárót és Szlovákia irányába vezető nyomokat találniuk. 

Amikor a migránsok észrevették a katonákat, menekülni kezdtek. A határőröknek csak több figyelmeztető lövés után sikerült megállítaniuk a szabálysértőket.

Az őrizetbe vett férfiaknál nem voltak okmányok.

Közülük ketten Egyiptom, a harmadik pedig libanoni állampolgárnak nevezte magát.

Az elkövetőket a határőrségre szállították. Miután azonosították őket, közigazgatásilag felelősségre vonják őket, mert illegális határátlépést kíséreltek meg. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy cigicsempészt fogtak el Kárpátalján. Az őrizetbe vett férfi ezer csomag zárjegy nélküli cigarettát próbált átjuttatni Romániába.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.