Politika | 2022. 02. 17. – 17:00 |
A Kreml változtat NATO-val kapcsolatos retorikáján, mert az oroszok maguk közelítették meg az Észak-atlanti Szövetség határait – jelentette ki Olekszij Reznyikov. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kreml változtat NATO-val kapcsolatos retorikáján, mert az oroszok maguk közelítették meg az Észak-atlanti Szövetség határait – jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter csütörtökön az rbc.ua hírportálnak adott interjújában, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint Reznyikov kifejtette a Kreml korábban azt mondta,

hogy azért nem lehet országokat felvenni a NATO-ba, mert a szövetség állítólag fenyegeti őket, és közeledik a határaikhoz.

„De ez egy vicc, hiszen maguk az oroszok közelednek a NATO határaihoz. Fehéroroszországban gyakorolnak, ami szó szerint a lengyel és litván – NATO-országok – határán van. Elfoglalják a Fekete-tengert, de ott van a szintén NATO-tag Bulgária és Románia” – mutatott rá.

A védelmi tárca vezetője úgy véli, hogy maguk az oroszok nyomulnak anélkül, hogy pufferzónákat hoznának létre. „Ezért ármánykodnak megint itt” – mondta Olekszij Reznyikov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Kreml szerint a NATO-nál gondok lehetnek, ha nem érzékeli az orosz csapatvisszavonástA NATO helyzetértékelési rendszerében problémák léphettek fel, ha a szövetség nem észleli az orosz csapatok visszatérését az állomáshelyükre - jelentette ki Dmitrij Peszkov.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.