Karpat.in.ua
| 2022. 02. 17. – 15:45

A Ryanair ír fapados légitársaság közölte, hogy folytatni kívánja a járatait Ukrajnába egészen a „szovjet inváziós” fenyegetés megvalósulásáig – adta hírül csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportál az RTE című ír kiadványra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója azt mondta,

„kötelességünknek tekintjük az ukrán nép támogatását mindaddig, amíg nincs háború, és nem repülnek rakéták az égben.”

Hozzátette, nem lát okot az Ukrajnával való kommunikáció felfüggesztésére mindaddig, amíg az illetékes EU-hatóságok nem rendelkeznek arról, hogy ez veszélyes.

 O’Leary hangsúlyozta: „fontos, hogy ne essünk pánikba. Az embereknek valahogy haza kell jutniuk, lehet, hogy az emberek külföldre akarnak utazni, valahova Európába. A légitársaságoknak biztosítaniuk kell számukra ezt a lehetőséget.”

A Ryanair még januárban bejelentette, hogy

a következő években legalább 20 repülőgép Ukrajnába telepítését tervezi, és nyáron három ukrán repülőtérről heti 230 járatot indít.

Arra a kérdésre, hogy változnak-e a vállalat tervei az eszkalációs fenyegetés miatt, O’Leary azt mondta, hogy folyamatosan elemzik a helyzetet, de Ukrajna „hatalmas potenciális piac marad a szovjet invázió bekövetkeztéig”.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek