Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 17. – 09:30

A szovjet himnuszt közvetítette élő adásban a kijevi Majdanról az éjszakai orosz támadást váró Reuters hírügynökség; Őrizetből megszökött bűnözőket keresnek Kárpátalján; Cigicsempészt fogtak el Kárpátalján; Nagyszabású kibertámadás érte az ukrán védelmi minisztériumot és bankokat; Az ukránoknak azt tanácsolják, hogy készletezzenek aranyat. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. február 16-án.

A szovjet himnuszt közvetítette élő adásban a kijevi Majdanról az éjszakai orosz támadást váró Reuters hírügynökség

A Reuters hírügynökség február 15-ről 16-ra virradó éjjel, amikor a nyugati média által beharangozott orosz támadást várta, élőben kapcsolta Kijevből a Majdant, amikor hirtelen megszólalt az egykori Szovjetunió himnusza – adta hírül szerdán a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua. A tudósítás szerint a Reuters műsorfolyamot indított az ukrán fővárosból, a Függetlenség teréről A kijevi Maidan látképe az orosz-ukrán válság közepette címmel. Az adást kísérő szöveg szerint „Oroszország visszavonja csapatait az ukrán határról, de a Nyugat azt állítja, hogy erre még nem látja a bizonyítékot.” Az adásban hirtelen megszólalt a Szovjetunió himnusza. A közvetítésből nem lehetett meghatározni a zenemű forrását.

Őrizetből megszökött bűnözőket keresnek Kárpátalján

Kárpátalján a rendőrök keresi Vlagyiszlav Tancsinyec és Anatolij Szpirov nagyszőlősi lakosokat, akik február 16-ára virradóra megszöktek őrizet alól. A rendőrség arra kéri a polgárokat, aki információval rendelkezik a férfiak hollétéről, forduljon a rendőrséghez. Február 16-án kijevi idő szerint 00 óra 30 perc körül két bűnöző szökött meg az ideiglenes fogdából. Mindketten Nagyszőlős lakosai – a 29 éves Vlagyiszlav Tncsinyec és Anatolij Szpirov. A férfiak rátámadtak az őrre és az ügyeletes rendőrre, majd ismeretlen irányban eltűntek. A rendőrség nagy erőkkel keresi a gyanúsítottakat.

Cigicsempészt fogtak el Kárpátalján

Február 15-én este Kárpátalján a Munkácsi Határőrség emberei őrizetbe vettek egy kistarnai  (Хижа) lakost, aki ezer csomag zárjegy nélküli cigarettát próbált átjuttatni Romániába. A zöldsapkások a határtól 70 méterre vették őrizetbe a 47 éves ukrán férfit, aki cigarettát cipelt. A katonák az operatív-kutató osztálytól kaptak tájékoztatást a lehetséges szabálysértésről. A határőrök jelentést továbbítottak e tényről a nagyszőlősi rendőrséghez. Ha az ukrán férfit bűnösnek találják a bíróságon, 85 ezer hrivnyától 170 ezer hrivnyáig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki rá.

Nagyszabású kibertámadás érte az ukrán védelmi minisztériumot és bankokat

Újabb nagyszabású kibertámadást hajtottak végre kedden Ukrajnában, ezúttal a védelmi minisztérium honlapja és két nagy pénzintézet, a Privatbank és az Oscsadbank ellen - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. Az UNIAN hírügynökség szerint az ukrán fegyveres erők hivatalos oldala sem nyílik meg. A hatóságok közlése szerint a mostani kibertámadás különbözik a legutóbbitól, most úgynevezett DDOS, azaz túrterheléses támadást hajtottak végre - írja az MTI. A támadás délután három órakor kezdődött. A védelmi minisztérium megerősítette, hogy vélhetően DDOS támadás érte a weboldalát. Közölték, hogy jelenleg folyamatban van az oldal elérhetőségének helyreállítása. Hozzátették, hogy addig a hivatalos kommunikáció a tárca Facebook- és Twitter-oldalain, valamint az ArmijaInform elnevezésű weboldalon keresztül zajlik.

Az ukránoknak azt tanácsolják, hogy készletezzenek aranyat

A kereskedelmi bankok egyoldalúan megtagadhatják az arany visszavásárlását. Más pénzintézetek azonban a gazdasági zűrzavar idején bármilyen mennyiségben szívesen megvásárolnák a drágafémet. Ha nincs arany a befektetési portfóliójában, akkor idén érdemes megvenni. A Goldman Sachs szerint ennek a fémnek egy unciája az év végére 2150 dollárra fog drágulni. Ennek oka az arany iránti kereslet növekedése az elmúlt 30 év rekordinflációja mellett az Egyesült Államokban - írja az UBR.ua Andrij Hojlov, a Roboforex elemzője elmondta, hogy egy átlagos befektetőnek aranyat kell vásárolnia hosszú távú befektetésként, több mint egy tucat évre. Ezért ajánlatos befektetési portfóliójának legfeljebb 5%-át nemesfémben tartani. Az arany szűk csatornában forgott tavaly, és 3,5%-os mínuszban végzett. A sárga fém is eséssel kezdte az idei évet, de a februári amerikai inflációs nyomás az arany árának emelkedéséhez vezetett.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek