Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 17. – 14:45 |

Az ülésen többek között megszavazták a 2022–2025 közötti időszakra szóló programot a közösségünk előljárói körzeteiben megépítendő ravatalozókról

Az ülésen többek között megszavazták a 2022–2025 közötti időszakra szóló programot a közösségünk előljárói körzeteiben megépítendő ravatalozókról. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 16-án lezajlott a Beregszászi Városi Tanács egyik leghosszabb ülése.

A hírt Babják Zoltán polgármester osztotta meg közösségi oldalán, aki kiemelte, hogy a napirendi pontok ismertetése előtt Ivan Males, a Beregszászi Járási Linner Bertalan Kórház vezérigazgatója arról tájékoztatta a képviselőtestületet,

miszerint az egészségügyi intézmény akadálymentes működéséhez további 11 millió hrivnyára van szükség (gyógyszerek, fizetések, stb.).

Városunk első embere kiemelte, hogy keresni fogják a lehetséges módokat a kórház anyagi támogatására, hiszen ez jelentős összeg közösségünk költségvetésére nézve.

Továbbá megtudhattuk, hogy a napirendi ponton elsőként a városi tanács kérelme szerepelt, melyet a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) és a megyei útkarbantartó szolgálat vezetőjéhez intéztek az állami és helyi fennhatóság alatt lévő utak nem megfelelő állapota, karbantartása, üzemeltetése és felújítása kapcsán (ezen útszakaszokért a fent említett hivatalok a felelősek). A képviselők támogatták a kérelem szövegét.

Ezt követően informálták a jelenlévőket az utcai világítással kapcsolatban.

A pályázatot február 4-én hirdették meg, azonban résztvevők hiányában nem valósult meg. Ezért jelenleg csupán a sürgősségi karbantartási munkákat végző személyzet dolgozik a város területén. A közelmúltban 17 utca maradt áram nélkül az elektromos hálózaton keletkezett meghibásodás miatt. 14 utcában már helyreállították az áramszolgáltatást. A közvilágítási szolgáltató meghatározására kiírt új pályázat meghirdetésére a tervek szerint márciusban kerül sor.

Az ülésen ezt követően megszavazták a 2022–2025 közötti időszakra szóló programot a közösségünk előljárói körzeteiben megépítendő ravatalozókról.

A polgármester továbbá kifejtette, hogy az ülésen támogatták azt a napirendi pontot is, miszerint a kistérség költségvetéséből 100 000 hrivnyát különítenek el a Beregszászban és a Beregszászi kistérségben megalakuló területvédelmi zászlóalj finanszírozására.

Szavazásra kerültek közgazdasági, oktatási, sport és más szférához tartozó határozattervezetek is a tanácskozáson.

Babják Zoltán elmondta, hogy a képviselők hosszasan tárgyaltak a földszektorral kapcsolatos kérdésekről is.

Azok a kérdések, amelyeket nem érkeztek megvitatni, a következő ülés napirendjére kerültek - zárta gondolatait a polgármester. 

Az ülés kezdete előtt a jelenlévők elénekelték Ukrajna himnuszát az Egység napja alkalmából.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.