Karpat.in.ua
| 2022. 02. 18. – 15:30 |

Az Európai Unió nagyszámú menekültáradatra számít az ukrajnai válság súlyosbodása és a helyzet Oroszország általi további eszkalációja esetén, akár 1 millió menekült is érkezhet

Az Európai Unió nagyszámú menekültáradatra számít az ukrajnai válság súlyosbodása és a helyzet Oroszország általi további eszkalációja esetén, akár 1 millió menekült is érkezhet. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Unió nagyszámú menekültáradatra számít az ukrajnai válság súlyosbodása és a helyzet Oroszország általi további eszkalációja esetén, akár 1 millió menekült is érkezhet – nyilatkozta Margaritas Schinas, az Európai Bizottság alelnöke a Die Welt című német lapnak, adta hírül pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Schinas arra figyelmeztetett,

hogy a válság további eszkalációja esetén megnőhet az EU-ra nehezedő migrációs nyomás.

„A becslések szerint 20 000 és 1 millió közötti menekült érkezhet ide” – mondta. Mint megjegyezte, az Európai Bizottság segíteni fog az uniós országoknak abban, hogy vészhelyzet esetén kimenekítsék állampolgáraikat Ukrajnából.

Az alelnök hozzátette: „Ukrajnában jelenleg körülbelül 20 ezer uniós polgára él, valamint az európai gyökerű lakosság nagy része, akik segítségre szorulhatnak.

Hangsúlyozta, hogy „az EU kész jelentős humanitárius és polgári védelmi segítséget is mozgósítani.”

Schinas ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a menekülteket, ahogy az Fehéroroszországban is történt, szándékosan nyomásgyakorlási eszközként használhatják fel az EU ellen.

Korábban hírt adtunk arról, hogy globális következményei lennének az Oroszország elleni esetleges szankcióknak. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szerint elkerülhetetlenek lennének a globális következményei annak, ha a Nyugat továbblépne az Oroszországgal szemben.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.