Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 18. – 14:45 |

Kárpátalján, a Técsői járásban egy nap alatt két halálos kimenetelű tűzeset történt:az egyik Uglyán (Угля), a másik pedig Vajnágon (Вонігово)

Kárpátalján, a Técsői járásban egy nap alatt két halálos kimenetelű tűzeset történt:az egyik Uglyán (Угля), a másik pedig Vajnágon (Вонігово). Fotó: zk.dnsn.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján, a Técsői járásban egy nap alatt két halálos kimenetelű tűzeset történt:az egyik Uglyán (Угля), a másik pedig Vajnágon (Вонігово).

Az első tűzesetről február 17-én kijevi idő szerint 10 óra 12 perckor érkezett bejelentés a sürgősségi mentőszolgálathoz.

Az uglyai lakosok füstfelhőket vettek észre a szomszéd házból, és azonnal segítségükre siettek.

A tűzoltók kiérkezése előtt a kisebb tüzet sikerült eloltaniuk. Sajnos a tűzeset helyszínén megtalálták a 88 éves háztulajdonos holttestét, aki feltehetően szén-monoxid-mérgezést kapott. A tűz megrongálta a kanapét.

Újabb tűz ütött ki február 18-án éjjel, 00 óra 37 perckor. Vajnág község egyik lakója a szomszédja nyári konyhájában keletkezett tűzről számolt be a mentősöknek.

Mint kiderült, a ház üres volt, a 75 éves háziasszony a nyári konyhában lakott.

A helyszínre érkezett tűzoltók kijevi idő szerint 2 óra 38 perckor eloltották a 70 négyzetméternyi területen elterjedt lángokat. A tűz tönkretette a nyári konyhát, ahol a mentősök a tulajdonos holttestére bukkantak.

Az illetékes hatóságok mindkét esetben vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés - olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.