Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 18. – 09:30

Közlekedési baleset történt Beregszászban; Rokonainak nevezte utasait egy illegális fuvarozó Kárpátalján; Tovább erősödik a hrivnya a pénzváltóknál; Kárpátalján megtalálták a megszökött bűnözőket (Video); Reznyikov: maguk az oroszok közelítették meg a NATO határait. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. február 17-én.

Közlekedési baleset történt Beregszászban

Beregszászban február 17-én közlekedési baleset történt. Az erről készült felvételeket a Beregszász Auto Club nevű Facebook-csoportban tették közzé. Úgy tudni az autó egy Iveco típusú haszonjárművel ütközhetett. A  baleset miatt a rendőrség fél útlezárás mellett helyszínel. Személyi sérülésről egyelőre nincs információ.

Rokonainak nevezte utasait egy illegális fuvarozó Kárpátalján

Egy kárpátaljai lakost 34 000 hrivnya pénzbírsággal sújtottak, mert engedély nélküli személyszállítással foglalkozott. A sofőr hat utast szállított a Alsóapsa-Ungvár útvonalon, s a rendőrök megállították őt - írja a Zaxid.net. A bíróságon a kárpátaljai férfi kifejtette, hogy a hozzátartozóit kórházba vitte, bizonyítékokkal azonban nem tudott szolgálni. A Munkácsi Városi Kerületi Bíróság határozata értelmében 2021 novemberében Ivan Klepar egy Mercedes-Benz kisbusz volánjánál 6 utast szállított az Alsóapsa- Ungvár útvonalon anélkül, hogy ehhez a törvényben előírt engedéllyel rendelkezne. Néhány hónappal korábban a bíróság már megbírságolta a sofőrt ilyen szabálysértésért: akkor a kárpátaljai férfinek 17 ezer hrivnya bírságot kellett befizetni.

Tovább erősödik a hrivnya a pénzváltóknál

Tíz kopijkával erősödött a hrivnya dollárral szembeni árfolyama február 17-én, csütörtök reggel a kijevi pénzváltóknál. A hrivnya dollárral szembeni árfolyama február 17-én, csütörtök reggel a kijevi pénzváltókban 10 kopijkával erősödött, és 28,30 hrivnya/dollár lett. Amerikai valutát átlagosan 28,00 hrivnyáért, az eurót pedig 31,80 hrivnyáért adhatjuk el. Az euróhoz viszonyítva a hrivnya szintén 10 kopijkával erősödött – 32,20 hrivnya/euró.

Kárpátalján megtalálták a megszökött bűnözőket (Video)

Amint arról korábban hírt adtunk, őrizetből megszökött bűnözőket keresnek Kárpátalján. Február 16-án kijevi idő szerint 00 óra 30 perc körül két bűnöző szökött meg az ideiglenes fogdából. A rendőrség nyomozói megtalálták a két gyanúsítottakat. Az illetékes hatóságok ez ügyben büntetőeljárást indítottak, folyik a nyomozás. Mindketten Nagyszőlős lakosai – a 29 éves Vlagyiszlav Tncsinyec és Anatolij Szpirov. A férfiak rátámadtak az őrre és az ügyeletes rendőrre, majd ismeretlen irányban eltűntek. Az egyik illetőt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, a másik rablásban vett részt.

Reznyikov: maguk az oroszok közelítették meg a NATO határait

A Kreml változtat NATO-val kapcsolatos retorikáján, mert az oroszok maguk közelítették meg az Észak-atlanti Szövetség határait – jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter csütörtökön az rbc.ua hírportálnak adott interjújában, melyet a Karpat.in.ua idéz. Mint Reznyikov kifejtette a Kreml korábban azt mondta, hogy azért nem lehet országokat felvenni a NATO-ba, mert a szövetség állítólag fenyegeti őket, és közeledik a határaikhoz. A védelmi tárca vezetője úgy véli, hogy maguk az oroszok nyomulnak anélkül, hogy pufferzónákat hoznának létre. „Ezért ármánykodnak megint itt” – mondta Olekszij Reznyikov.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek