Események | 2022. 02. 18. – 12:43 |
A szabálysértőket Ungvár külvárosában a határtól 150 méterre állították meg. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 18-ára virradóan a Csapi Határőrség ungvári osztagának határőrei Kárpátalján őrizetbe vettek egy csoport külföldit, akik illegálisan akartak bejutni az Európai Unió területére.

A határsértőket a határőrség operatív-kutató osztályának előzetes tájékoztatása alapján azonosították.

Az információk szerint a külföldiek azért érkeztek Ungvárra, hogy továbbjussanak az ukrán-szlovák határhoz és annak illegális átlépéséhez.

Ezért a határőrök számos operatív intézkedést hajtottak végre, további osztagokkal és körzetfelügyelőkkel erősítették meg a feltételezhető határátlépés területét.

A szabálysértőket Ungvár külvárosában a határtól 150 méterre állították meg.

A fogvatartottakról kiderült, hogy marokkói állampolgárok, útlevelek voltak náluk.

Az eset jegyzőkönyvezése érdekében a fogvatartottakat a határőrségre szállították.

A migránsokat illegális határátlépési kísérlet alapján közigazgatási felelősségre vonják majd. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy három bevándorlót tartóztattak le az Ungvári járásban. Február 16-án éjfélkor az ungvári határőrosztag munkatársai őrizetbe vettek három külföldit, akik illegálisan akartak eljutni az Európai Unióba.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.