MTI

| 2022. 02. 18. – 11:48 |

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken telefonon megbeszélést fog folytatni amerikai hivatali partnerével, Lloyd Austinnal

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken telefonon megbeszélést fog folytatni amerikai hivatali partnerével, Lloyd Austinnal. Fotó: Internet

Hirdetés

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken telefonon megbeszélést fog folytatni amerikai hivatali partnerével, Lloyd Austinnal - közölte az orosz katonai tárca.

A megbeszélést Moszkva szerint az amerikai fél kérte. Sojgu és Austin legutóbb múlt pénteken vitatott meg telefonon "kölcsönös érdeklődésre számot tartó biztonsági kérdéseket" - írja az MTI.

Az orosz védelmi tárca pénteken arról adott ki tájékoztatást, hogy a nyugati katonai körzet tankhadserege újabb vasúti szerelvény hadfelszerelést indított a hadgyakorlatok helyszínéről a csapatok állandó állomáshelye felé.

A minisztérium szerint a vonat ezer kilométert fog megtenni Nyizsnyij Novgorod megyébe.

A NATO több tagállama azzal vádolta az elmúlt hónapokban Oroszországot, hogy az ország nyugati régióiban megtartott hadgyakorlatokkal valójában Ukrajna elleni támadás előkészületeit próbálja meg elleplezni. Moszkva ezt mindannyiszor valótlanságnak minősítette, és közölte, hogy nincsenek agresszív szándékai.

Az orosz védelmi minisztérium az elmúlt napokban többször is adott ki közleményt és videofelvételeket arról, hogy

az ország nyugati régióiból és a Krímből katonai alegységek tértek vissza állandó állomáshelyükre.

A NATO ennek ellenére nem látja jelét az orosz csapatcsökkentésnek az orosz-ukrán határ közelében, amire a Kreml azzal válaszolt, hogy a szövetségnek "gondjai vannak a valós helyzetértékeléssel".

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva kénytelen lesz reagálni, ha biztonsági garanciaigényeit elutasítják. Oroszország csütörtökön kilátásba helyezte, hogy kénytelen lesz reagálni, akár katonai-technikai lépéseket tenni, ha az Egyesült Államok elutasítja legfontosabb biztonsági garanciaigényeit.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.