MTI

| 2022. 02. 18. – 08:30

Hosszú szállítást követően visszaért helyőrségébe az orosz fegyveres erők több alegysége, amely az utóbbi időben hadgyakorlaton vett részt - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtök délután kiadott közleményében.

Konasenkov szerint a nyugati katonai körzet logisztikai támogató egységei Kurszk megyében való gyakorlatozást követően csütörtökön 700 kilométeres menetet teljesítettek, és megérkeztek állandó állomáshelyükre, a Nyizsnyij Novgorod megyei Dzerzsinszkbe  -írja az MTI.

Ugyancsak csütörtökön a Krímből a déli katonai körzet nehéz hadfelszerelést szállító vonatszerelvényei

1500 kilométer szállítás után értek vissza a Csecsen Köztársaságba és Dagesztánba.

A nyugati katonai körzet 1. páncéloshadseregének páncélozott járművei, amelyek Kurszk és Brjanszk megyében vettek részt kiképzésen, vasúti szerelvényeken megérkeztek a saját katonai helyőrségeikbe Nyizsnyij Novgorod megyében. Konasenkov hozzátette, hogy az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam reagáló egységei a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű gyakorlat keretében csütörtökön és szombaton éleslövészettel egybekötött manővereket tartanak fehéroroszországi lőtereken.

"A gyakorlat befejezését követően az Oroszországi Föderáció alakulatai és katonai egységei, mint mindig, visszatérnek az állandó állomáshelyükre" - hangoztatta a vezérőrnagy.

Több NATO-tagország az elmúlt napokban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy Ukrajna elleni támadásra készül, amit Moszkva valótlanságnak minősített. Az észak-atlanti szövetség részéről többször elhangzott,

hogy nem észlelni a feszültség csökkenését az orosz-ukrán határon.

A Kreml szóvivője erre azzal vádolta a NATO-t, hogy gondjai vannak a helyzetértékeléssel. Az orosz vezetés többször hangsúlyozta, hogy nincsenek agresszív szándékai Ukrajnával kapcsolatban.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek