Politika | 2022. 02. 18. – 08:30 |

Hosszú szállítást követően visszaért helyőrségébe az orosz fegyveres erők több alegysége, amely az utóbbi időben hadgyakorlaton vett részt

Hosszú szállítást követően visszaért helyőrségébe az orosz fegyveres erők több alegysége, amely az utóbbi időben hadgyakorlaton vett részt. Fotó: Internet

Hirdetés

Hosszú szállítást követően visszaért helyőrségébe az orosz fegyveres erők több alegysége, amely az utóbbi időben hadgyakorlaton vett részt - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtök délután kiadott közleményében.

Konasenkov szerint a nyugati katonai körzet logisztikai támogató egységei Kurszk megyében való gyakorlatozást követően csütörtökön 700 kilométeres menetet teljesítettek, és megérkeztek állandó állomáshelyükre, a Nyizsnyij Novgorod megyei Dzerzsinszkbe  -írja az MTI.

Ugyancsak csütörtökön a Krímből a déli katonai körzet nehéz hadfelszerelést szállító vonatszerelvényei

1500 kilométer szállítás után értek vissza a Csecsen Köztársaságba és Dagesztánba.

A nyugati katonai körzet 1. páncéloshadseregének páncélozott járművei, amelyek Kurszk és Brjanszk megyében vettek részt kiképzésen, vasúti szerelvényeken megérkeztek a saját katonai helyőrségeikbe Nyizsnyij Novgorod megyében. Konasenkov hozzátette, hogy az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam reagáló egységei a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű gyakorlat keretében csütörtökön és szombaton éleslövészettel egybekötött manővereket tartanak fehéroroszországi lőtereken.

"A gyakorlat befejezését követően az Oroszországi Föderáció alakulatai és katonai egységei, mint mindig, visszatérnek az állandó állomáshelyükre" - hangoztatta a vezérőrnagy.

Több NATO-tagország az elmúlt napokban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy Ukrajna elleni támadásra készül, amit Moszkva valótlanságnak minősített. Az észak-atlanti szövetség részéről többször elhangzott,

hogy nem észlelni a feszültség csökkenését az orosz-ukrán határon.

A Kreml szóvivője erre azzal vádolta a NATO-t, hogy gondjai vannak a helyzetértékeléssel. Az orosz vezetés többször hangsúlyozta, hogy nincsenek agresszív szándékai Ukrajnával kapcsolatban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország haditechnika visszavonását jelentette be a Krímből. Áthaladt a Krími hídon egy vasúti szerelvény, amely az orosz déli katonai körzet haditechnikáját szállítja az alegységek állandó állomáshelyére.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.